Vestas-aktien presset af manglende december-ordrer

Vestas har lagt sig i bunden af C20-indekset mandag, efter at julen ikke bød på de ordrer, som nogle investorer havde sat næsen op efter. Mandag ved middagstid er Vestas-aktien faldet 2 pct. til 225,6 kr., mens C20 Cap-indekset til sammenligning er steget 0,2 pct.

Foto: JENS BUTTNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

December - og ikke mindst den sidste del af måneden - plejer at udløse et pænt ordreindløb til den danske vindmølleproducent, men indtil videre har det ikke været overbevisende.

- Ordreindgangen i december har været langt dårligere end ventet, og uret tikker, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Energiwatch.dk.

Indtil videre har Vestas annonceret to mindre ordrer i Polen og Tyrkiet på henholdsvis 36 MW og 34 MW, foruden 310 MW til Kenya, hvilket dog er en aftale, der har været mange år undervejs - og har været ventet i lang tid.

Jacob Pedersen havde regnet med, at Vestas ville annoncere 1000 MW i december, og hvis Kenya-ordren medregnes er det foreløbig kun blevet til 380 megawatt.

- Men man skal huske på, at der stadig er tre dage tilbage af året, og der kan meget vel løbe ordrer ind, mens vi andre hører dronningens nytårstale herhjemme. Og det er altså ikke så mange store ordrer fra USA, der skal til, før at det begynder at ligne noget, tilføjer analytikeren til Energiwatch.