Vestas-aktien brager i vejret efter stærkt regnskab

Aktiekursen steg 13 procent ved børsåbning efter et regnskab, der slår alle forventninger.

Vestas-aktien stiger efter et fornemt kvartalsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas-aktien starter dagen med et gevaldigt hop efter et tredjekvartalsregnskab, der vister særdeles gode takter. Aktiekursen steg fra åbningen med 13 procent, men er siden faldet en smule tilbage.

Vestas-aktiens år har indtil videre været lidt af en rutsjetur. Siden nytår steg aktiekursen med 87,4 procent til den toppede i juni. Herefter gik det ned ad bakke til en niveau på omkring 26 procent over årets start.

Siden midten af oktober har det dog igen været sjovt at være Vestas-aktionær. Aktiekursen er inklusiv dagens stigning oppe med knap 30 procent.

"Det er et rigtig godt regnskab, der melder om gode takter over stort set hele linjen. Der er god vækst i omsætningen og det er værd at bemærke, at de tjener flere penge på de møller, de sælger. De opjusterer, og jeg mener faktisk, at deres interval ligger i den gode ende. Men jeg hæfter mig især ved opjusteringen til cashflow-forventningerne. Det er en ting at sælge møller, men det er vigtig, at man også får penge i kassen for dem," siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, og fortsætter:

"Ordretilgangen er på linje med hvad jeg regnede med, men værdien af ordrene er lidt svagere, end hvad jeg havde sat næsen op efter. Men set i lyset af alle de gode takter, så er det ikke noget, man skal blive nervøs over. Ser man på den stærke rentabilitet, de har leveret i de sidste kvartaler, så ser bunden af indtjeningsspændet faktisk lidt forsigtigt ud. Jeg tror, de leverer mere end det."