Vestas: 46 mio. kr. til eks-direktører i 2013

Fratrædelsesgodtgørelse til direktionsmedlemmer belaster Vestas' regnskab for 2013 med en udgift på 6,2 mio. euro, svarende til 46 mio. kr.

Det fremgår ikke, hvem pengene specifikt er gået til, men Vestas' tidligere topchef Ditlev Engel, som blev fyret i august 2013, tegner sig utvivlsomt for en stor del. Det er sædvanlig praksis blandt direktører, at de ved fyring opnår en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår ikke, hvem pengene specifikt er gået til, men Vestas' tidligere topchef Ditlev Engel, som blev fyret i august 2013, tegner sig utvivlsomt for en stor del.

Det er sædvanlig praksis blandt direktører, at de ved fyring opnår en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn.

I årets løb har også Dag Andresen forladt direktionen hos Vestas, og han nåede dermed mindre end et år i posten som finansdirektør. Vestas oplyste, at der ikke var tale om en fyring, men at han forlod selskabet af personlige årsager. Står det til troende, har han formentlig ikke stået til en større fratrædelsesgodtgørelse.

Ellers skal man tilbage til februar 2012 for at finde den seneste afgang fra direktionen. Dengang blev daværende finansdirektør Henrik Nørremark fyret, og selskabet fik siden juridiske tvister med ham på grund af nogle spørgsmål omkring bemyndigelser. Vestas stoppede i sommeren 2012 hans fratrædelsesgodtgørelser, og sagen skal nu afgøres i retten.

Vestas udbetalte i 2012 2,8 mio. euro i lønninger til direktionen. Det beløb var i 2013 øget til 3,7 mio. euro, hvortil kommer udbetaling af bonus på 2,1 mio. euro til de fem direktionsmedlemmer. Ligesom i 2013 talte direktionen i 2013 fem direktionsmedlemmer.