Vestager undersøger dansk-amerikansk milliardhandel

Den amerikanske kæmpe General Electric undersøges nu for at have givet EU forkerte eller vildledende oplysninger ved den milliardstore overtagelse af danske LM Wind Power.

General Electric undersøges for at have givet EU-Kommissionen forkerte eller vildledende oplysninger i forbindelse med dets opkøb af et dansk firma. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR

EUs konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, nøjes på ingen måde med at gå hårdt til de store teknologikæmper som Microsoft, Google og Facebook. Senest risikerer det amerikanske industrikonglomorat General Electric (GE) ifølge Bloomberg News at skulle betale en bøde på helt op til 1,1 mia. dollars.

Omdrejningspunktet er General Electrics 11,2 mia. kroner store opkøb af det danske firma LM Wind Power. EU-Kommissionen godkendte købet af den jyske vingeproducent i marts måned, men undersøger nu GE for at givet EU forkerte eller vildledende oplysninger, da handlen skulle godkendes.

En anonym kilde tæt på processen siger til Bloomberg News, at GE skulle være rendt ind i problemer, fordi man i forbindelse med godkendelsen af handlen har sagt til EU, at man ikke havde nogen planer om at udvikle en ny gigantisk offshore-vindturbine, mens man rent faktisk havde netop sådan et projekt på standby.

Følger efter Facebook

Så sent som i sidste uge fik Facebook en bøde på 825 millioner kroner for netop at have givet EU-Kommissionen forkerte eller vildledende oplysninger i forbindelse med dets overtagelse af WhatsApp.

EU-Kommissionen har afvist at kommentere GE-sagen over for Bloomberg News, som skriver, at det kan tage måneder, før kommisionen får besluttet, om der er nok i sagen til at gå videre.

Ifølge Bloomberg er straffen for at bryde EU's regler op til 1 pct. af det årlige salg, og i 2016 omsatte General Electric for 111,5 mia. dollars.