Vestager sender advarsel mod kølige telekæmper

EU-Kommissionen og konkurrencekommissær Margrethe Vestager har åbnet en sag om den mulige fusion i Danmark mellem Telenor og Teliasonera. De to teleselskaber føler sig dog stadig trygge ved en godkendelse i løbet af andet halvår 2015.

Foto: FERNANDO ALVARADO

EU-Kommissionen har med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen udsendt en advarsel til de to telegiganter Telenor og Teliasonera, der håber på at få lov til at fusionere i Danmark. Men de to teleselskaber forventer alligevel at få tilladelse til fusionen.

Det skriver Bloomberg News tirsdag eftermiddag med henvisning til en meddelelse fra teleselskaberne ovenpå en udtalelse fra kommissionen.

Udtalelsen fra EU-Kommissionen, der har danske Margrethe Vestager som konkurrencekommissær, falder som en såkaldt "statement of objections" rettet mod de to selskaber. En sådan udtalelse er ganske ordinær i forbindelse med en fusion, og det virker ikke til at bekymre de to nordiske teleselskaber.

Sent mandag sagde to unavngivne kilder oplyst til nyhedsbureauet Reuters, at kommissionen i denne uge ville advare teleselskaberne mod de uhensigtsmæssige konsekvenser af en sammenlægning af de danske aktiviteter.

Selskaberne har dog taget advarslen med ophøjet ro, da de fortsat tror på at få tilladelse til fusionen. Selskaberne skriver, at de mener, at fusionen vil være gavnlig for konkurrencen på markedet og de danske forbrugere.

Derudover skriver Teliasonera og Telenor, at selskaberne vil fortsætte en konstruktiv dialog med EU-Kommissionen, så det sikres, at alle bekymringer bliver adresseret.