Vestager godkender fusion af amerikanske kemigiganter

To af verdens største kemikalieproducenter er på vej i armene på hinanden. EU siger god for værdifuld fusion.

»Pesticider er produkter med betydning for landmænd, forbrugere og miljøet. Vi har brug for effektiv konkurrence på dette område,« siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager på et pressemøde i Bruxelles. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-Kommissionen godkender fusionen mellem de to amerikanske kemikaliekæmper Dow Chemical og DuPont.

Den værdifulde sammensmeltning vil skabe en sand gigant med en markedsværdi på 140 milliarder dollar, skriver Financial Times.

Rundt regnet svarer det til godt 958 milliarder kroner.

Velsignelsen fra EU-Kommissionen er betinget navnlig af frasalget af store dele af DuPonts globale pesticidvirksomhed. Det skal sikre, at konkurrencen på området forbliver høj.

»Pesticider er produkter med betydning for landmænd, forbrugere og miljøet. Vi har brug for effektiv konkurrence på dette område,« siger konkurrencekommissær Margrethe Vestager på et pressemøde i Bruxelles.

I forbindelse med godkendelsen har EU-Kommissionen været i tæt kontakt med en række andre konkurrencemyndigheder. De skal ligeledes vurdere fusionen.

Særligt har kommissionen haft regelmæssige udvekslinger med det amerikanske justitsministerium samt konkurrencemyndighederne i Australien, Brasilien, Canada, Chile, Kina og Sydafrika.