Verdensberømt agurkearkitekt tegner dansk højhus

Sir Norman Foster, der står bag den kendte »The Gherkin« i London, skal tegne nyt kontorhus til Ferring, som forlader sit sorte tårn i Ørestad og bliver nabo til Den Blå Planet.

Den verdensberømte arkitekt Norman Foster har et tæt forhold til Danmark, hvor han tidligere har tegnet elefanthuset i Københavns Zoo. Fold sammen
Læs mere
Foto: EMILIO NARANJO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af verdens mest berømte arkitekter, britiske Sir Norman Foster, kommer til at sætte stregerne, når  medicinalkoncernen Ferring forlader sit kendte sorte kontorhus klos op ad Ørestad Station til fordel for et nyt og større, men lidt lavere højhus i erhvervsområdet Scanport ved Den Blå Planet og Kastrup Havn.



Norman Foster er internationalt kendt for blandt andet forsikringsbygningen »The Gherkin« i London og for Apples kommende hovedkontor. Herhjemme står han bag både indgangspartiet til Zoologisk Have på Frederiksberg og elefanthuset sammesteds.

Ferring var en af de allerførste tilflyttere til Ørestad, men de 22.000 kvadratmeter er blevet for trange og skal fra 2017 derfor afløses af omkring 30.000 kvadratmeter et par kilometer længere østpå - tæt ved Øresund.

Også i Scanport-området bliver Ferring en af de første beboere, for den svenske bygge- og projektkoncern Skanska har i mere end en halv snes år ejet udviklingsarealerne uden rigtig at få hul på bylden. Men måske lykkes det at tiltrække flere arbejdspladser efter sidste års åbning af Den Blå Planet og med Ferrings byggeplaner.





Foster + Partners skal sammen med danske Mikkelsen Arkitekter tegne huset, der formentlig bliver på 12 etager og får omkring 600 arbejdspladser. Den højst tilladte byggehøjde er 50 meter, mens det nuværende - og Henning Larsen-tegnede - Ferring-hus stikker 80 meter op over det flade Amager.

Som ingeniører og byggerådgivere har Ferring hyret Niras og Rambøll, mens Novo Nordisk-selskabet NNE Pharmaplan bistår med råd og dåd om laboratorierne i bygningen.