Verdens største vindmøllepark udskudt - ikke aflyst

Aflyst er verdens største vindmøllepark ikke, men planen om parken er udskudt i en kortere årrække på grund af problemer med finansieringen.

Læs mere
Fold sammen
Det siger initiativtageren, Texas-oliemilliardæren T. Boone Pickens, til den amerikanske finansnyhedstjeneste Bloomberg.

Pickens forklarer, at projektet til 10 milliarder dollar (over 53 milliarder kroner) er udskudt til 2013, fordi "finansiering er vanskeligt lige nu". Tidligere skrev det amerikanske finansdagblad Wall Street Journal, at projektet helt er droppet.

Parken skal ligge i det nordvestlige Texas, og delstaten Texas ventes om fire år være klar med transmissionslinjer, så strømmen kan føres fra vindmøllerne hen til forbrugerne.

T. Boone Pickens' selskab, Mesa Power LLP, har allerede afgivet ordre på 667 vindmøller til den amerikanske koncern General Electric. Det svarer til en fjerdedel af det samlede antal møller i planen. Pickens siger om de bestilte møller til Bloomberg, at de måske vil blive opsat i staten Minnesota eller et andet sted, eller måske vil han bare "sætte dem i garagen".

Den 81-årige T. Boone Pickens har efter en karriere i oliebranchen sadlet om. Hans nye mission er at mindske USA's afhængighed af importeret olie ved at øge anvendelsen af naturgas og satse massivt på vindkraft.

Ritzau