Verdens største vindmøllepark droppet

Oliemagnat og milliardær fra Texas opgiver at etablere verdens største vindmøllepark. Det er et tilbageslag for USA's ønske om at forsyne sig selv med energi.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen.
Læs mere
Fold sammen
Washington: Planen om verdens største vindmøllepark - et projekt til 10 milliarder dollar (over 53 milliarder kroner) - bliver slet ikke til noget.

Oliemagnaten og milliardæren T. Boone Pickens opgiver sit projekt, fordi han ikke kan skaffe finansiering til højspændingsledninger, som skal føre strømmen fra parken i det tyndt befolkede Texas til storbyer andre steder i USA. Det skriver det amerikanske dagblad Wall Street Journal onsdag.

Investorernes tøven med at sætte penge i et elkraftnet skyldes, at gasdrevne kraftvarmeværker udgør et styrket alternativ til vindkraft. Prisen på naturgas er faldet med 70 procent, siden kurven toppede i fjor.

Pickens' beslutning beskrives som et tilbageslag for USA's bestræbelser på at frigøre sig fra importeret energi. USA får dækket 65 procent af forbruget med olie, som er importeret.

T. Boone Pickens har hidtil forpligtet sig på at aftage næsten 670 vindmøller fra det amerikanske selskab General Electric. Det svarer til en fjerdedel af antallet i den oprindelige plan. Vindmøllerne vil blive placeret i mindre parker i Midtvesten og det sydvestlige USA.

/ritzau/