Verdens største cementselskab presset af svage markeder

Det Paris-baserede cementselskab Lafargeholcim, der er verdens største i sin branche, har haft flad vækst i det forløbne år, mens indtjeningen er faldet. Det er især i slutningen af 2015, at udviklingen har været svag.

Lafargeholcim havde sidste år en omsætning på 29,4 mia. schweizerfranc, eller 200 mia. kr., hvilket var 6,2 pct. lavere end i 2014, men 0,1 pct. højere målt på organisk basis. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCK FIFE

Lafargeholcim havde sidste år en omsætning på 29,4 mia. schweizerfranc, eller 200 mia. kr., hvilket var 6,2 pct. lavere end i 2014, men 0,1 pct. højere målt på organisk basis.

Ser man på indtjeningen, var udviklingen endnu svagere, da driftsresultatet før skat, renter og af- og nedskrivninger, EBITDA, faldt med 10,7 pct. til 5,75 mia. schweizerfranc, 39 mia. kr., mens der var tale om et drop på 4,6 pct. organisk.

Selskabet skriver i sit regnskab, at det er udfordrende markedsforhold, som har presset resultaterne. Det gælder især i Brasilien, Kina, Schweiz, Indonesien, Zambia, Nigeria og Aserbajdsjan.

Resultaterne var dog helt på linje med aktieanalytikernes forventninger, skriver Bloomberg News.

Lafargeholcim blev dannet sidste år efter en fusion mellem schweiziske Holcim og franske Lafarge. For 2016 regner selskabet med en vækst på 2-4 pct., og selskabet venter fortsat modvind på flere af sine markeder.