Verdens rigeste køber op i Europa

Mexicansk mangemilliardær vil overtage en tredjedel af Hollands svar på TDC.

Carlos Slim, verdens rigeste mand, ankommer til en restaurant i Buenos Aires. Foto: Martin Quintana, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mexicanske mangemilliardær Carlos Slim, som er verdens rigeste mænd, køber sig for første gang ind i Europa ved at ville overtage næsten en tredjedel af Hollands svar på TDC, KPN.

Det sker gennem Slims mobilselskab América Móvil, som mandag meddelte, at det planlægger at opkøbe 28 procent af KPN som sin første, store base i Europa. Prisen kan blive over tre milliarder dollars (17,1 milliarder kroner), skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det officielle bud vil foreligge i begyndelsen af juni.

Undgår formelt købstilbud

América Móvil har ikke meddelt, hvorfor det præcis går efter 28 procent, men ifølge det hollandske børstilsyn skal enhver, der køber 30 procent af aktierne i et selskab fremlægge et formelt købstilbud for de resterende aktier.

América Móvil, der er Latinamerikas største mobilselskab og kontrollerer omkring 70 procent af det mexicanske mobilmarked, arbejder desuden i USA og Argentina og har de seneste år vist interesse for at købe sig ind i teleselskaber i Serbien og Polen.

KPN, som netop har hyret den tidligere TDC-direktør Jesper Theill Eriksen til at forestå sin fastnetforretning, måtte i årets første tre måneder notere sig et overskud, der er faldet med 13 procent til 1,1 milliarder euro. Samtidig har KPN sat gang i et større spareprogram, der skal skære mellem 4.000 og 5.000 stillinger væk.

Det hollandske telemarked er præget af en langt større ro og langt mindre konkurrence end det danske, men KPN begynder at mærke konkurrencen trykke.

América Móvil havde med udgangen af marts 246 millioner abonnenter.