Verdens olielager når rekordniveau

Udbuddet af olie i verden har ramt en rekordhøj mængde med mere end 3 mia. tønder i overskud på verdensmarkedet.

Foto: HAIDAR MOHAMMED ALI. Både medlemmer af organisationen for olieeksporterende lande, Opec, og olieproducenter, der ikke er medlemmer af Opec, har gennem længere tid skruet op for pumperne. Det har nu ført til et rekordhøjt udbud af olie.
Læs mere
Fold sammen

Lagrene er steget i takt med de faldende oliepriser, der ser ud til at have fundet et stabilt niveau i underkanten af 50 dollar per tønde.

Det skriver den britiske avis the Independent.

Tallene kommer fra en nyligt udarbejdet rapport fra det internationale energiagentur (IEA), der konkluderer, at de store lagerbeholdninger giver en hidtil uset stor sikkerhedsbuffer mod geopolitiske chok og problemer i produktion.

Således skulle udbuddet sikre en stabil levering af olie et godt stykke ud i fremtiden, selvom en overafhængighed af Mellemøsten, der blandt andet kæmper mod terrororganisationen IS, kan skabe risici i industrien.

Både medlemmer af organisationen for olieeksporterende lande, Opec, og olieproducenter, der ikke er medlemmer af Opec, har gennem længere tid skruet op for pumperne. Saudi-Arabien topper listen med størst overskud i udbuddet.