Verdens mobilhovedstad frem til 2018

Den årlige, gigantiske mobilmesse fortsætter i Barcelona i det nordøstlige Spanien men må finde større forhold og suppleres fra 2013 med en teknologimesse, der er åben for publikum.

Centrale dele af Barcelona er omdannet til et mobilmekka med massevis af reklamer for at skabe opmærksomhed i mylderet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Breinstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Den catalanske hovedstad, som danskerne ynder at valfarte til, bliver også de næste seks år verdens mobilhovedstad.

Arrangørerne af verdens største mobilmesse Mobile World Congress har besluttet at fortsætte i Barcelona hvert år i februar frem til foreløbig 2018. Det er en aftale, som kaster betragtelige summer af sig til en af Spaniens i forvejen rigeste byer. Ifølge dagbladet La Vanguardia sikrer den gigantiske udstilling omkring 275 millioner euro til byen og overgår ifølge de lokale handlende selv højtiden Semana Santa (Den hellige uge).

Aftalen vil generere en omsætning på 3,5 milliarder euro.

Messen har været holdt i Barcelona hvert år i februar siden 2006, og hele området omkring messecenteret Fira spærres af, så også udendørs arealer, der normalt er en vigtig færdselsåre fra den centrale Plaça d'Espanya, er fyldt med reklameskilte og pavilloner. Hotelpriserne er også skruet voldsomt i vejret i forhold til normale uger.

65.000 deltager på dette års messe - det største antal nogen sinde. Derfor rykker messen, som udelukkende er for branchefolk, fra næste år til et større sted i byen, og fra juni 2013 vil der hvert år blive holdt endnu en mobilmesse. Denne vil være åben for publikum og præsentere alt det nye fra teknologiens verden.

Berlingske dækker Mobile World Congress (MWC) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Telia.

[BILLEDTEKST]