Verdens mest innovative virksomheder

Amazon, Snap, Chobani, er tre selskaber som befinder sig på det amerikanske tidsskrift Fast Companys liste over verdens 50 mest innovative virksomheder. Selskaber, der vil ændre vores måde at shoppe, spise, arbejde, lege og leve på i 2017.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De revolutionerer verden, skaber helt nye forbrugsmønstre og knuser de konkurrenter, der ikke havde set dem komme.

Fast Company har netop offentliggjort listen over verdens 50 mest banebrydende virksomheder. På listen findes kendte virksomheder som Uber, Spotify og Buzzfeed, men også en række nye virksomheder, som de fleste i Danmark nok ikke har hørt om.

Og uanset om vi kender virksomhederne på listen bør vi nok skele til, hvad de har gang i, fordi der er fokus på innovationskraft som aldrig før. Og mange af dem er i færd med at ændre den traditionelle efterspørgsel.

Fælles for langt de fleste virksomheder er, at de stort set alle er baseret på teknologi eller i hvert fald benytter teknologi som en platform for at skabe forretning. Det betyder, at de sjældent ejer andet end teknologien og deres medarbejdere. Netop det gør det muligt for dem at nå ud til millioner af mennesker og at kunne holde omkostninger i ave.

Det er de kendte globale teknologigiganter, der præger toppen af listen som Amazon, Google, Uber og Facebook, men også hele 10 kinesiske og 10 afrikanske virksomheder har fundet vej til listen. Derimod er det ingen danske selskaber på listen.

Fra Kina er det bl.a. Alibaba og Huawei og Baidu og de afrikanske virksomheder er bl.a. Wilderness Safari, WeFarm og SafeMotors.

Innovative Jeff Bezos

Allermest innovativ ifølge Fast Company er e-handelsselskabet Amazon, der blev grundlagt af Jeff Bezos i 1994. Selskabet blev kendt for at sælge bøger på nettet, siden har Amazon opbygget et imperium, så det i dag tilbyder både elektronik, mad, tøj, spil, møbler. Amazon er faktisk så småt ved at overgå det amerikanske stormagasin Macy’s som USA største forhandler inden for beklædning, akkurat som den har gjort inden for en lang række kategorier

Af samme grund har Amazon bygget enorme varelagre tæt op ad snesevis af lufthavne i Amerika såvel som i resten af verden.

Som et ekstra kuriosum er Amazon ifølge rygterne ved at etablere hundredvis af fysiske detailbutikker i USA's bymidter.

Gennem de seneste 20 år har Jeff Bezos nemlig opbygget en database og udviklet systemer i så omfattende grad, at Amazon i dag er en af verdens største aktører inden for cloudløsninger og datalagring.

Jeff Bezos har i lighed med andre internetguruer skabt sit eget rumfartsselskab, Blue Origin, som agter at sende turister ud af Jordens atmosfære. Desuden står han bag investeringsselskabet Nash Holdings, der i 2013 opkøbte The Washington Post formedelst 250 mio. dollars og nu forsøger at genoplive læserne.

Det 10. gang at det amerikanske magasin udarbejder listen. En indikator på, at det er grøde på innovationsfronten er, at magasinets første liste hverken rummede navne som Uber, Spotify eller Airbnb. Givetvis en indikation på, at unge forbrugere hele tiden forventer og efterspørger nye og bedre produkter.