Verdens længste flyrute tættere på take-off: Flyv non-stop i 20 timer

Det har endnu ikke være teknisk muligt, men om kun få år får verdens længste flyrute luft under vingerne og passagererne kan se frem til at læne sig tilbage og nyde turen ... i 20 timer.

Foto: PETER PARKS

Pak støttestrømperne, husk godt med læsestof og behageligt tøj inden du går ombord på det, der bliver verdens absolut længste flyrute uden stop. For om få år kan du sætte dig til rette i kabinen i Sydney og 20 timer senere lander du i London.

Det er det australske flyselskab Qantas, der i en lang årrække har arbejdet målrettet på planer om at realisere non-stop flyvninger mellem Sydney og London samt fra Sydney til New York. Og nu er den vision inden for rækkevidde.

Det skriver Bloomberg.com.

Teknolgien er modnet og i samarbejde med flyproducenterne Airbus og Boeing er Qantas langt i bestræbelserne på at gøre »maraton-flyvningerne« til en realitet. Boeing arbejder ifølge Bloomberg på at udvide rækkevidden på selskabets nye flytype 777x og Airbus er godt i gang med at udvikle på en ny version af A350, der kan flyve længere end den nuværende flytype.

Qantas håber på, at kunne tage flyene i brug og sende de første passagerer ud på den 20 timer og 20 minutter lange flyvetur mellem Sydney og London i 2020. Det vil betyde at turen mellem den australske storby og britiske hovedstad reduceres med i omegnen af fire timer, som det vil tage i dag med et stop undervejs.

Turen over Stillehavet til New York vil blive tre timer kortere og »kun« tage 18 timer.

De ultra lange flyruter er blevet mere almindelige i takt med, at flyene er blevet lettere og flymotorerne mere brændstofeffektive, hvilket åbner for flere lange flyruter.

Allerede i begyndelsen af 2018 forventer Qantas at sende flyruten Perth-London på vingerne og i Singapore er der planer om at genindføre ruter til Los Angeles og New York, som blev droppet for fem år siden, da det ganske enkelt var for dyrt i brændstof.