Verdens grønneste hotel ligger i Danmark

Som miljøbevidst turist kan man nu med god samvittighed tage til København. Byen har verdens grønneste hotel.

Crowne Plaza Hotel i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Slim ALLAGUI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tænker man på CO2-udslip, genbrugsvand og lavenergi, når man skal sove ude, kan man som turist med god samvittighed tage sig en overnatning på et hotel i København.

Crowne Plaza Copenhagen Towers har netop fået prisen for at være verdens grønneste hotel. Hotellet har fået EcoTourism Award som et miljøbevidst eksempel for andre hoteller.

Se billederne: Her er landets rigeste hotelkonger

Hotellet, der ligger i Ørestad, har Nordeuropas største solcelleanlæg på facaden, der leverer strøm, mens grundvandet sørger for køling og opvarmning i hotellets air condition.

Både tv og lamper kører på lavenergi, og alle shampooflasker, tandbørster og badehætter er biologisk nedbrydelige. Restauranten bruger lokale råvarer, og alt madaffald bliver til biogas og gødning.

Og har man som gæst på hotellet trang til træning, opfordres man til at nuppe en cykeltur på hotellets strømproducerende cykler. Alle, der producerer 10 watt timer, kan nyde et gratis måltid i hotellets nordiske restaurant.


- Det er første gang, prisen går til Danmark. Når det er lykkedes for os, tror jeg, det er fordi, vores grønne tankegang går hele vejen rundt - fra de helt små ting til de store, siger Allan L. Agerholm, administrerende direktør for hotellet.

EcoTourism-prisen uddeles af verdens største rejse- og turistorganisation, Skål International. Organisationen blev grundlagt i Paris i 1932.

/ritzau/