Verdens dyreste børsnotering er lige blevet 18 mia. kroner dyrere

Kinesiske Alibaba hæver priserne forud for fredagens børsnotering. Dermed er børsnoteringen steget med op til 18 milliarder kroner.

Stifter og topchef Jack Ma annoncerede i går til et event i Hong Kong, at priserne på Alibaba-aktierne vil ligge på mellem 66 og 68 dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: EDGAR SU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis Jack Ma har svært ved at sove fra torsdag til fredag, så er det helt forståeligt.

Fredag morgen begynder den frie handel med aktierne i hans hjertebarn, IT-giganten Alibaba, der skal børsnoteres i New York. Samtidig bliver han personligt op til 80,5 milliarder kroner rigere, hvilket bringer ham op blandt verdens ti rigeste.

Jack Ma annoncerede i går til et event i Hong Kong, at priserne på Alibaba-aktierne vil ligge på mellem 66 og 68 dollar. Det er noget højere end tidligere annonceret, og det sker som reaktion på den store efterspørgsel på aktier i den kinesiske IT-gigant, der blandt andet står bag en søgemaskine og 75 procent af al e-handel i Kina.Prisstigningen betyder, at Alibaba i den øvre del af prisspektret vil sælge aktier til en værdi af 25 milliarder dollar. Det svarer til 143,8 milliarder kroner.

For grundlæggeren Jack Ma, betyder det samtidig, at hans aktiepost på 8,8 procent af selskabet står til en værdi af 13,6-14 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal.

Det er samtidig dårligt nyt for andre tech-selskaber som Amazon og Ebay. Efterspørgslen på Alibaba-aktier betyder nemlig at de store investorer sælger ud for at skaffe kapital til børsnoteringen. Og netop Amazon og Ebay er de mest oplagte kandidater at sælge ud af, så man samtidig undgår overeksponering i sektoren.

Børsnoteringen bliver effektueret på torsdag efter handlen i New York er lukket. Fredag morgen er aktierne så klar til fri handel.