Verdens bedst betalte modeller

"Vi står ikke op for mindre end 10.000 dollar." Udtalelsen fra den tidligere supermodel Linda Evangelista fra 1990 er måske det meste kendte i modelhistorien. Og der er noget om snakken…

Verdens dyreste model, Gisele Bündchen. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS GUILLOT
Da Linda Evangelista sagde de bevingede ord hentydede hun til sig selv og modelveninden Christy Turlington. De var begge en del af inderkredsen af supermodeller i 1990erne, der var ligeså kendte som nogle af de største stjerner inden for film- og musikindustrien.

Og de kunne sætte deres løn derefter.

Finansmagasinet Forbes har netop sammensat en liste over de 15 bedst betalte modeller i dag. Magasinet har lavet et overslag på, hvad modellerne har tjent de seneste 12 måneder.

Brasilianske Gisele Bündchen topper suverænt listen med 33 mio. dollar. Verdens bedst betalte model blev sidste år kendt for specielt to hændelser. Først skilte hun sig af med kæresten Leonardo Di Caprio og senere afsluttede hun en kontrakt med Victorias Secret. Den 26-årige model tjener alligevel over tre gange så meget som nummer to på listen over de bedst betalte modeller. Og nummer to på listen er Kate Moss med en indtjening på 9 mio. dollar. Den 33-årige model fik et ordentligt tilbageslag, da hun sidste år var involveret i en kæmpe kokainskandale. Siden er hun dog kommet tilbage på modelscenen, og er bl.a. det nye ansigt for Paul McCartneys datters, Stella McCartneys nye linie.

Heidi Klum ligger nummer tre på listen med en årsløn på 8 mio. dollar. 34-årige Klum er blevet mor tre gange, og har netop fornyet sin kontrakt med Victorias Secret. Hun er gift med sangeren Seal, og er også blevet kendt i det amerikanske program "Project Runway", ligesom hun var vært i den tyske version af "America's Next Top Model."

Nummer fire er Adriana Lima. Ligesom Gisele Bündchen er hun også både brasilianer og 26 år gammel. Hun er model for bl.a. Victorias Secret, og er også Maybellines ansigt – ligesom hun optræder for det italienske telefonseselskab Telecom Italia. Apriludgaven af magasinet GQ var sidste år det bedst sælgende nummer. Her var Adriana Lima på forsiden. Seks mio. dollar har hun tjent de sidste 12 måneder.

Femtepladsen indtages af Allessandra Ambrosio, der også har en løn i omegnen af seks mio. dollar. Hun er også 26 år gammel og med i den kreds af modeller, der stiller op for Victorias Secret. Hun er også model for Armani Exchange og Next U.K.

Pladserne 6 til 15 over de bedst betalte modeller ser sådan her ud:

6. Carolyn Murphy, 5 mio. dollar.

7. Natalia Vodianova, 4,5 mio. dollar.

8. Karolina Kurkova, 3,5 mio. dollar.

9. Daria Werbowy, 3,5 mio. dollar.

10. Gemma Ward, 3 mio. dollar.

11. Liya Kebede, 2,5 mio. dollar.

12. Hilary Rhoda, 2 mio.dollar.

13. Shalom Harlow, 2 mio. dollar.

14. Doutzen Kroes, 1,5 mio. dollar.

15. Jessica Stam, 1,5 mio. dollar.

Kilde: Forbes