Verdens ældste bank rasler ned trods forlydender om redningskrans

Aktien i den italienske bank Banca Monte dei Paschi di Siena, som er verdens ældste inden for sit felt, har taget nogle voldsomme dyk i denne uge, og det fortsætter torsdag med et kursfald på 4,3 pct. til 15,60 euro.

Foto: GIUSEPPE CACACE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den måde er bankaktien, der er noteret på børsen i Milano, faldet med 25 pct. i forhold til lukkekursen fredag i sidste uge. Det vil sige, at der på det tidspunkt skulle lægges 20,93 euro for en aktie i Banca Monte dei Paschi di Siena.

De seneste dages kursudsving har grobund i en skrantende økonomi hos den italienske storbank og kollegerne i Støvlelandet.

Men ifølge flere medier skal landets regering være klar til at smide en redningskrans på 20 mia. euro ud til banken. Det italienske parlament har nemlig godkendt en redningsfond for landets banksektor - et varsel om, at regeringen er klar med en redningsaktion af Monte dei Paschi di Siena.

Fra privat side er der imidlertid ikke megen hjælp at hente, idet banken onsdag aften meddelte, at den ikke havde sikret sig Qatar Investment Authority som kerneinvestor i forbindelse med et forsøg på at rejse 5 mia. euro via salg af nye aktier.

Ifølge BBC News kan det tage mellem to og tre måneder, før en endelig redningspakke fra den italienske regerings side kan være på plads for Banca Monte dei Paschi di Siena.

/ritzau/FINANS