Verden har fået en ny næstrigest - og han kan takke Emmanuel Macron

Jeff Bezos er ikke længere verdens næstrigeste. Pladsen overtages i stedet af spansk rigmand, og det skyldes først og fremmest værdistigningerne på europæiske aktier efter Emmanuel Macrons valgsejr i den første runde af det franske præsidentvalg.

Jeff Bezos er ikke længere verdens næstrigeste. Pladsen overtages i stedet af spansk rigmand, Amancio Ortega (til venstre), og det skyldes først og fremmest værdistigningerne på europæiske aktier efter Emmanuel Macrons valgsejr i den første runde af det franske præsidentvalg. Arkivfotos: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Internetgiganten Amazons topchef, Jeff Bezos, er oven på det franske præsidentvalg ikke længere verdens næstrigeste.

Nu er den position i stedet indtaget af den spanske detailhandelsmogul, den 81-årige Amancio Ortega, som på en enkelt dag kunne lægge 2,74 milliarder dollars oven i sin i forvejen betragtelige formue. Ortega har nemlig investeret stort i europæiske aktier, og de steg mandag til det højeste niveau i 17 måneder, samtidig med at euroen blev styrket, efter at det stod klart, at Emmanuel Macron er favorit til at vinde anden og sidste runde af det franske præsidentvalg.

Sammenlagt har Europas rigeste kunnet skovle 27,5 milliarder dollars ekstra ind på en enkelt dag, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Rigeste mand i Europa

Jeff Bezos var ellers lige rykket ind på milliardærtoppens andenplads efter Microsoft-stifter Bill Gates. Amazon, som han stiftede for snart 22 år siden, har udviklet sig til at være et kæmpe supermarked på nettet. Den internetboghandel, som det hele begyndte med, at nu blot en brik i det store Amazon-imperium.

Ifølge Bloombergs milliardærliste er Bill Gates i øjeblikket god for en formue på 87,4 milliarder dollars, mens Amancio Ortega kan mønstre 79,8 milliarder dollars takket være gevinsten på 2,74 milliarder. Dermed er Jeff Bezos rykket ned på tredjepladsen med en formue på 78,3 milliarder dollars. Den ikoniske investor Warren Buffett er god for 74,5 milliarder dollars, mens Facebook-stifter og -topchef Mark Zuckerberg kan klare 62,6 milliarder dollars og dermed en femteplads på listen.

Amancio Ortega er Europas rigeste. Han ejer 59 procent af verdens største tøjkæde Inditex, som Zara-kæden hører under. Derudover har han investeret i ejendomme verden over.