Verden er for indviklet - selv for eksperterne

Verden er blevet mere uigennemskuelig, og derfor er det svært selv for eksperterne at udtale sig om konkrete virksomheder.

"Det er blevet vanskeligere, simpelthen fordi verden er mere kompliceret og uigennemskuelig," siger Steen Hildebrandt. Foto: Kristian Brasen<br> Fold sammen
Læs mere
Professor Steen Hildebrandt, der er den mest citerede ledelses-ekspert i 2006 ifølge en ny undersøgelse fra magasinet Lederne, er blevet mere forsigtig med at udtale sig om konkrete virksomheder.

"Jeg forsøger at udtale mig om noget, jeg har forstand på. Jeg bliver stadig mere forsigtig med at udtale mig om konkrete virksomheder, fordi jeg jo ved, at der ofte ligger mere bag en historie, end man som udenforstående kan have indsigt i, og derfor kommer udtalelser til at stå alt for isolerede og utilstrækkelige," siger Steen Hildebrandt til magasinet Lederne.

Årsagen er, at verden er blevet mere uigennemskuelig, uddyber han over for Business.dk:

"Dels er der tale om en øget forsigtighed fra min side, uanset om det er blevet vanskeligere eller ej. Men desuden vurderer jeg, at det er blevet vanskeligere, simpelthen fordi verden er mere kompliceret og uigennemskuelig," siger Steen Hildebrandt.

Han har dog kun oplevet at få ørerne i maskinen hos en virksomhed en enkelt gang på grund af en udtalelse.

"Virksomhederne kommenterer ikke, og det skal virksomhederne have stor ros for. Virksomhederne accepterer, at det er spillereglerne, at man - eksperter og andre - må udtale sig om dem - selvfølgelig forudsat, at det sker på en fair måde. Jeg har kun én gang været udsat for, at en virksomhed reagerede, og det var, fordi jeg var gået for vidt i en kommentar," siger Steen Hildebrandt til Business.dk.

Journalisterne formår ifølge Steen Hildebrandt at formidle stoffet, så det er ikke dem, der får skylden for den øgede forsigtighed fra ledelsesekspertens side.

"Men de har brug for vurderinger og kommentarer fra forskellige slags eksperter," siger Steen Hildebrandt.