Venturefond investerer 100 millioner kroner i dansk blockchainselskab

Den amerikanske venturefond Andreessen Horowitz investerer 100 millioner i blockchainselskabet Makerdao, der er stiftet af danske Rune Christensen. Selskabet har nu rejst over 250 millioner kroner.

Kryptovalutaerne Bitcoin, Litecoin og Ethereum får konkurrence af den danske kryptovaluta dai. Selskabet bag dai har fået en investering på 100 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Troen på en stabil kryptovaluta er så stor, at den amerikanske venturefond Andreessen Horowitz har valgt at investere 100 millioner kroner i blockchainselskabet Makerdao, som danske Rune Christensen stiftede i 2015. Det skriver Børsen.

27-årige Rune Christensen har med sin stabile kryptovaluta dai, der følger dollarens kurs, en ambition om at gøre de digitale valutaer til et alment betalingsmiddel.

»Bitcoin bliver i dag brugt til spekulation ligesom guld. Vi vil lave blockchain til noget normale mennesker kan bruge som penge i deres systemer uden at skulle bekymre sig om volatilitet,« siger han til Børsen.

For investeringen får Andreessen Horowitz seks procent af kryptovalutaen maker (MKR), som Makerdao også har udviklet og fortsat ejer 25 procent af. I slutningen af 2017 investerede Andreessen Horowitz sammen med Polychain Capital 75 millioner kroner i Makerdao.

»Hvis man skal tage et lån eller sende penge med kryptovaluta, så er det ekstremt usikkert, hvis den er volatil, men med en stabil kryptovaluta som dai ser vi en lang række finansielle produkter og services, som kan blive tilgængelige,« siger Katie Haun fra Andreessen Horowitz.

Den danske stifter har nu rejst over 250 millioner kroner og Makerdao har knap 80 ansatte. Det er ejerne af MKR, der kontrollerer, hvordan dai skal holdes stabil, og hvor meget det skal koste at bruge dai til overførsler.