Venstre vil forhindre bankkunders tab

Af hensyn til både den danske finanssektor omdømme og bankkunderne lægger Venstres finansordfører, Jacob Jensen, op til at åbne Bankpakke III for at få blødt de hårde betingelser op.

"Nu ser vi, at de øvrige lande indfører mere fleksible ordninger, som betyder, at det ikke er knald eller fald for eksempelvis en bankkunde i Amagerbanken, som fredag tror, at alt er vel, og mandag vågner op til at have tabt en del af indskuddet i banken," siger finansordføreren for Venstre. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det internationale kreditvurderingsinstitut Moody's nedgradering af en række danske banker har skræmt Venstres finansordfører Jacob Jensen så meget, at han nu vil åbne forliget omkring Bankpakke III for at bløde de hårde betingelser op.

Se web-tv: 500 milliarder skal redde Europa

"Vi så i går (onsdag, red.), at den danske finanssektors internationale omdømme har lidt skade ovenpå Amagerbankens krak og Moody's nedgradering. Samtidig må vi forholde os til, at danske bankkunder får en mere hård behandling end bankkunder i de øvrige EU-lande," siger Jacob Jensen.

"Bankpakke III med indskydergarantien på 750.000  kr. svarer til det, som de øvrige EU-lande i princippet har tilsluttet sig. Men nu ser vi, at de øvrige lande indfører mere fleksible ordninger, som betyder, at det ikke er knald eller fald for eksempelvis en bankkunde i Amagerbanken, som fredag tror, at alt er vel, og mandag vågner op til at have tabt en del af indskuddet i banken," siger han.Jacob Jensen vil efter vinterferien tage fat i erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) samt partierne i forliget om Bankpakke III for at diskutere, om pakken kan gøre mere fleksibel:

"Man kunne måske forestille sig, at Finansiel Stabilitet fik fjorten dage eller en måned til eventuelt at sælge nogle aktiver fra, som kunne dække noget af indskydernes tab," siger han.Jacob Jensen er dog ikke klar til at kaste nogen redningskrans ud for de nødstedte Amagerbank-kunder:

"Vi skal ikke lave lovgivning med tilbagevirkende kraft. Det, jeg forestiller mig, er fremadrettet," siger han.

Jacob Jensen understreger, at bankkunderne også selv har et ansvar for, hvilken bank, de betror deres penge.