Venstre klar til at genindføre håndværkerfradraget

Venstres statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen, lover, at han vil genindføre håndværkerfradraget med tilbagevirkende kraft fra 1. januar i år, hvis blå blok vinder valget.

Foto: Steffen Ortmann.
Læs mere
Fold sammen

Hvis Venstre står med regeringsmagten efter det kommende folketingsvalg, skal BoligJobordningen, også kendt som håndværkerfradraget, genindføres med tilbagevirkende kraft. Det betyder, at de danskere, der for eksempel har fået renoveret boligen eller hyret rengøringshjælp, kan se frem til at få fradrag for de ydelser, der er købt efter 1. januar 2015.

»Over 500.000 danskere har benyttet sig af BoligJobordningen, som regeringen har afskaffet her ved årsskiftet. Det har været en bragende succes, der har givet flere private arbejdspladser, flere praktikpladser og gjort sort arbejde til hvidt. Derfor vil Venstre genindføre BoligJobordningen med tilbagevirkende kraft, hvis Venstre får regeringsmagten efter et valg,« siger Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse.

Venstre-formanden opfordrer derfor til, at man gemmer sine kvitteringer.

»Vi skal sikre vækst og beskæftigelse. Vi skal sikre, at der i fremtiden kan komme flere private arbejdspladser, og derfor vil danskerne kunne få fradrag for de samme ydelser udført i år, som de kunne, indtil regeringen skrottede BoligJobordningen - de skal blot huske at gemme kvitteringerne,« siger Venstres formand.

Ikke overraskende vækker Venstres løfte jubel hos håndværkernes arbejdsgiverorganisation, Dansk Håndværk:

»Det lyder som årets første gode nyhed. Vi har været bange for, at folk ville holde igen med opgaver hos håndværkerne, og vi har allerede set, at tingene er gået i stå. Så det løfte fra Venstre lover godt for virksomhederne. Det betyder, at folk nu kan gå i gang med at få udført håndværksarbejde i forvisning om, at de får deres fradrag, hvis der kommer en anden regering,« siger direktør Morten Frihagen.

Mens også de Konservative og Dansk Folkeparti bakker op om at genindføre håndværkerfradraget, er Socialdemokraterne imod, at det bliver et permanent tilskud.

»BoligJobordningen er en meget dyr ordning, og vi synes, den skal bruges som krisetiltag og ikke blive til et permanent tilskud. Lars Løkke glemmer også behændigt at fortælle, at pengene skal tages fra sygehusene eller ældreplejen,« siger finansordfører Jesper Petersen (S).

1. januar udløb BoligJobordningen, som blev afskaffet på finansloven for 2015.

Ifølge en opgørelse fra Håndværksrådet betyder afskaffelsen, at op mod 5.000 håndværkere vil miste deres job i løbet af i år. Imens viser tal fra Finansministeriet, at ordningen sidste år kun gav 1.000 job.

Onsdag og torsdag besøger Lars Løkke Rasmussen virksomheder og uddannelsesinstitutioner rundt om i landet for at sætte fokus på Venstres mærkesager. Her vil Venstres statsministerkandidat foruden håndværkerfradraget fokusere på virksomheder i udkantsområder, effektiviseringer i det offentlige og frivillige medarbejdere, ligesom Venstre mener, det skal være 40 procent billigere at pendle over Storebælt.

Der skal være folketingsvalg senest 15. september i år.