Velux taber stort på ny type vinduer

Ovenlysvindue-koncernen Velux vil sætte et grimt aftryk på det regnskab, som VKR-koncernen offentliggør på fredag.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindueskoncernen VKR Holdings regnskab for 2013 bliver tilsyneladende langt fra nogen succeshistorie. Koncernens største datterselskab Velux har nemlig fået en større økonomisk øretæve på sin hidtil største satsning på nye ovenlysvinduer. Det skriver Børsen.

En 1,7 milliard kroner stor satsning på en ny generation af ovenlysvinduer skulle trække Velux ud af fem års væksttørke, men omstillingen til de nye produkter har sprængt budgettet.

»Vi har betalt et meget stort tal i lærepenge; det er ikke livstruende for os, men der skal ikke herske tvivl om, at året ikke er gået tilfredsstillende,« siger Velux' adm. direktør Jørgen Tang-Jensen til Børsen.

Udviklingen af de nye ovenlysvinduer samtidig med satsningen på et nyt segment inden for glastage har krævet store omstillinger og nye maskiner i alle koncernens 25  fabrikker. Den manøvre har voldt en række praktiske problemer, og det har været med til at sprænge budgetterne.Hvor galt det er gået, bliver afsløret med offentliggørelsen af årsregnskabet på fredag. Et regnskab, der ifølge Børsen også skulle afsløre, at omsætningsudviklingen i Velux står i stampe, blandt andet fordi de europæiske landes satsning på energieffektivitet er sat på stand by.