Velux fyrer i øst og vest

Outsourcing til Polen koster 65 danske Velux-ansatte jobbet, mens 83 ansatte på vinduesfabrikken i Rusland får en fyreseddel som følge af den økonomiske krise i landet.

Foto: Simon Læssøe. Velux lukker en fabrik i Rusland som følge af den økonomiske krise i landet, hvilket koster 83 ansatte jobbet. 65 danske ansatte får samtidig en fyreseddel, fordi Velux rykker produktion til Polen.
Læs mere
Fold sammen

Outsourcing og russisk krise koster nu 148 Velux-ansatte jobbet. Det sker efter Velux har valgt at lukke en vinduesfabrik i Rostov samtidig med, at man lukker for plastproduktionen i Thyregod.

Velux rykker plastproduktionen til Gniezno i Polen, og det betyder at 65 danske ansatte får en fyreseddel. Vinduesproduktionen i Thyregod fortsætter som hidtil.

»For hele tiden at være konkurrencedygtige på vores markeder, foretager vi løbende en optimering af vores produktion og logistik på tværs af Europa. Her har vi i dag samlet set ledig kapacitet på vores fabrikker, som gør det muligt at samle vores plastproduktion på færre enheder. Derfor har vi i dag indledt forhandlinger med medarbejderne om de berørte arbejdsplader i Thyregod,« lyder det fra pressechef Jens Bekke i en pressemeddelelse.

Samtidig tvinger den den økonomiske udvikling i Rusland Velux til at lukke produktionen på fabrikken i Rostov. Udsigten for den russiske økonomi ser alt andet end lys ud, og det forventes nu, at økonomien vli krympe med i hvert fald tre procent i år.

Det får nu Velux til at lukke fabrikken i Rostov, der har leveret ovenlysvinduer til Rusland, Ukraine og Hviderusland. 83 ansatte får i den forbindelse sparket. Velux beholder dog fabrikken, så den kan genstartes, når markedvilkårene er forbedret.

»Vi stod over for nogle større investeringer i produktionsapparatet i Rusland, og derfor har vi valgt at udskyde disse indtil udsigterne for det russiske marked igen ser lysere ud,« lyder det i en pressemeddelelse.