Velux fyrer i øst og vest

Outsourcing til Polen koster 65 danske Velux-ansatte jobbet, mens 83 ansatte på vinduesfabrikken i Rusland får en fyreseddel som følge af den økonomiske krise i landet.

Velux lukker en fabrik i Rusland som følge af den økonomiske krise i landet, hvilket koster 83 ansatte jobbet. 65 danske ansatte får samtidig en fyreseddel, fordi Velux rykker produktion til Polen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Outsourcing og russisk krise koster nu 148 Velux-ansatte jobbet. Det sker efter Velux har valgt at lukke en vinduesfabrik i Rostov samtidig med, at man lukker for plastproduktionen i Thyregod.

Velux rykker plastproduktionen til Gniezno i Polen, og det betyder at 65 danske ansatte får en fyreseddel. Vinduesproduktionen i Thyregod fortsætter som hidtil.

»For hele tiden at være konkurrencedygtige på vores markeder, foretager vi løbende en optimering af vores produktion og logistik på tværs af Europa. Her har vi i dag samlet set ledig kapacitet på vores fabrikker, som gør det muligt at samle vores plastproduktion på færre enheder. Derfor har vi i dag indledt forhandlinger med medarbejderne om de berørte arbejdsplader i Thyregod,« lyder det fra pressechef Jens Bekke i en pressemeddelelse.

Samtidig tvinger den den økonomiske udvikling i Rusland Velux til at lukke produktionen på fabrikken i Rostov. Udsigten for den russiske økonomi ser alt andet end lys ud, og det forventes nu, at økonomien vli krympe med i hvert fald tre procent i år.

Det får nu Velux til at lukke fabrikken i Rostov, der har leveret ovenlysvinduer til Rusland, Ukraine og Hviderusland. 83 ansatte får i den forbindelse sparket. Velux beholder dog fabrikken, så den kan genstartes, når markedvilkårene er forbedret.

»Vi stod over for nogle større investeringer i produktionsapparatet i Rusland, og derfor har vi valgt at udskyde disse indtil udsigterne for det russiske marked igen ser lysere ud,« lyder det i en pressemeddelelse.