Velux-ejer venter hårdt 2012

VKR Holding, der blandt andet ejer Velux og Velfac, venter et år med "betydelige udfordringer og stor usikkerhed".

VKR fik dårligere resultater i 2011 end året forinden og spår et 2012 med store udfordringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et år, hvor VKR Holding måtte sige farvel til både topchef og halvdelen af medarbejderne, venter selskabet et 2012, der også vil stå i krisens tegn.

Således venter VKR-ledelsen et resultat for 2012, der er "på niveau eller lidt bedre end i 2011", fremgår det af årsregnskabet for sidste år.

"2012 vurderes at blive endnu et år med betydelige udfordringer og stor usikkerhed inden for byggesektoren," skriver selskabets direktør i en meddelelse om årets resultater.

I 2011 fik VKR Holding, der blandt andet ejer Velux og Velfac, et nettoresultat efter skat på en mia. kroner, hvilket er en tilbagegang fra 1,8 mia. kroner i 2010. På samme vis faldt driftsresultatet fra 2,2 mia. kroner sidste år til 1,8 mia. kroner i år. Omsætningen landede på 17,6 mia. kroner mod 16,8 mia. kroner i 2010.

"I 2011 oplevedes som forventet en fortsat makroøkonomisk usikkerhed, som generelt medførte lav aktivitet inden for byggeriet i det meste af Europa og Nordamerika, som er de primære markeder for VKR Holdings forretningsområder," skriver direktøren i meddelelsen.

Holdingselskabet har på det seneste ændret i bestyrelsernes sammensætning, og tidligere minister Lykke Friis er valgt til bestyrelsen i Velux.