Velux-ejer markerer jubilæumsår med historisk resultat

VKR Holding, der er førende på ovenlysvinduer fra Velux, kommer med historisk rekordregnskab.

VKR Holdings koncernchef Jan Lundsgaard Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: VKR Holding
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den familiejede virksomhed, VKR Holding, kan fejrer sit 75 års jubilæum med et rekordresultat.

Selskabets overskud efter skat bliver på to milliarder kroner mod 1,3 milliarder kroner i 2014. Omsætningen er steget med otte procent til 17,7 milliarder kroner.

VKR Holding er et holding og investeringsselskab, der bag ovenlysvinduerne fra Velux, facadevinduer fra Dovista samt selskaber inden for solenergi og ventilation.

»Ud over en begrænset markedsmæssig medvind i 2015 har både valutakurser og priser på råvarer påvirket positivt,« skriver VKR Holding, som påpeger, at der er tilfredshed med resultatet isoleret set, men det er det lange sigt, som er i fokus.

»Vores opgave er at varetage aktionærernes interesser på langt sigt, hvilket vi kan tillade os med den eksisterende ejerstruktur. Det er dejligt at konstatere det stærkere fundament for fremtidig vækst, som vi har tilstræbt og tidligere meldt ud om, bekræfter sig selv med resultater i alle forretningsområder på et niveau, som vi betragter som meget tilfredsstillende i forhold til markedsomstændighederne,« udtaler administrerende direktør for VKR Holding, Jan Lundsgaard Jensen.

Ifølge VKR formåede alle forretningsenhederne at forbedre sig i 2015, og alle har formået at holde et generelt lavere omkostningsniveau samt relativt færre omkostninger knyttet til produktionen. Det skærpede omkostningsfokus har især gavnet kerneforretningen, herunder til vinduesproduktion og -salg fra VELUX og Dovista.

VKR oplevede en via afmatning hen mod slutningen af 2015, hvilket giver usikkerhed om 2016. Selskabet forventer dog et resultat for 2016 på niveau med 2015.

VKR, der er ejet af Villum Fonden, brødrene Hans Hother Kann Rasmussen og Lars-Erik Kann-Rasmussen, beskæftiger 13.600 ansatte.