Velux-ejer går på slankekur og topchefen fratræder

VKR Holding, der blandt andet ejer Velux og Velfac, overlader al forretningsudvikling til de enkelte forretningsområder og skal fremover udelukkende være en finansiel investor. Det betyder, at holdingselskabet siger farvel til topchefen og halvdelen af medarbejderne.

VKR Holdings fratrædende adm.direktør Leif Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter godt 10 år som holdingselskab med opgaver som aktiv industriinvestor og forretningsudvikler er det nu besluttet at gennemføre en ny strategi,. hedder det i en meddelelse fra VKR Holding:

”Siden 2008 har byggebranchen været hårdt ramt og der er fortsat stor usikkerhed om udviklingen i de makroøkonomiske nøgletal. Ejere og bestyrelse har vurderet VKR Holdings strategi og rolle i forhold til forretningsområderne og mener, at tiden er inde til en ændring for også fremover at kunne øge værdiskabelsen”, siger bestyrelsesformand Søren Bjerre-Nielsen.

Den nye strategi indebærer et mere traditionelt finansielt holdingselskab med en slank struktur, ændret bestyrelse med flere finansielle kompetencer og fuld decentral ledelse i de eksisterende forretningsområder.

Konsekvensen bliver en reduktion af antallet af medarbejdere i VKR Holding fra 80 til cirka halvdelen.

Med den ny strategi har adm. direktør Leif Jensen valgt at fratræde. Ny adm. direktør bliver Jan Lundsgaard Jensen, der har været CFO i VKR Holding siden 1. april.

Ud over ovenlysproducenten Velux og producenten af store facadevinduer ejer VKR Holding virksomheder inden for solenergi, ventilation og indeklima.

Virksomhederne i VKR Holding beskæftiger knap 15.000 ansatte og omsatte sidste år for 16,8 milliarder kr. og tjente 2,2 milliarder kr. på driften.

VKR Gruppen kan føre sin historie tilbage til 1. april 1941, hvor civilingeniør Villum Kann Rasmussen grundlagde virksomheden V. Kann Rasmussen & Co i København med speciale i glastage.

VKR Holding´s hovedaktionær er i dag Villum Fonden.