Velux-børnebørn forgyldt for trecifret millionbeløb

Fonden VKR Holding, som har vinduesgiganten Velux under sin paraply, giver stifterens børnebørn ejerandele for over en halv milliard.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Bestyrelsesformand i VKR Holding, Lars Kann-Rasmussen, her i selskab med Helle Thorning-Schmidt, giver nu store ejerandele videre til næste generation.
Læs mere
Fold sammen

Med en omsætning på 16 milliarder er det en af de helt store industrivirksomheder i Danmark, der nu får nyt blod ind i ejerkredsen. VKR Holdings bestyrelsesformand Lars Kann-Rasmussen trækker nemlig tre af sine egne børn og tre af sin bror Hans Kann Rasmussens børn ind som medejere af holdingselskabet bag vinduesfirmaet Velux. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

»Jeg håber og er helt overbevist om, at de vil prøve at være gode aktionærer,« siger den 76-årige bestyrelsesformand Lars Kann-Rasmussen til Jyllands-Posten.

VKR-arvingerne ejer nu 8,98 procent B-aktier, og det svarer altså til en ejerandel på 575 millioner kroner. De seks børnebørn til stifteren Villum Kann Rasmussen fik også en del af pengene, da VKR Holding sidste år udbetalte ekstraordinært udbytte på fire milliarder. I år betales et udbytte på én milliard.

Villum Fonden er klar hovedaktionær og ejer i dag 81,92 procent af aktierne i VKR Holding, men familien har den endelige kontrol med firmaet i form af ejerskabet over A-aktierne.

Den ældste af de seks børnebørn, der nu er blevet en del af ejerkredsen, Jens Kann-Rasmussen, er formand for Villum Fonden. 76-årige Lars Kann-Rasmussen har dog ingen planer om at træde tilbage som leder af VKR Holding lige foreløbigt. Og selvom han ikke afslører, om et bestemt familiemedlem bliver kørt i stilling til at overtage lederposten i selskabet, siger han meget klart, at der er styr på, hvordan en fremtidig ejermodel ser ud.