Veloxis stiger til vejrs efter to nye partneraftaler

Veloxis Pharmaceuticals to nye partneraftaler for henholdsvis det canadiske og det kinesiske marked sender biotekaktien på vinderkurs tirsdag morgen.

Veloxis ligger efter fem minutters handel 8 pct. højere i 1,22 kr. og topper listen over tirsdagens foreløbigt største stigninger på børsen i København.

I Canada overtager medicinalselskabet Paladin Labs rettighederne til Veloxis ' lægemiddel Envarsus XR, der bruges til at forebygge organafstødning hos nyretransplanterede.

I Kina og Taiwan er det italienske Chiesi Farmaceutici, der i forvejen står for markedsføringen i Europa, der skal stå for arbejdet med udbredelsen af Envarsus.

Det fremgår af et par meddelelser dateret henholdsvis den 5. juni - 2. pinsedag - samt den 6. juni.

Som led i begge aftaler vil Veloxis modtage forudbetalinger, og Veloxis skal desuden levere lægemidlet til en aftalt pris. Aftalen med Chiesi giver en forudbetaling på 6 mio. dollar (39,6 mio. kr.), mens aftalen med Paladin ikke uddybes. Begge aftaler løber i 15 år.

Paladin Labs, der er ejet af det irske medicinalselskab Endo Ventures, og Chiesi får begge til opgave at opnå markedsføringstilladelse og at kommercialisere og distribuere Envarsus XR i de respektive lande.