Vejles Benzinkonge sælger sit livsværk

Vejles olierigmand, 77-årige Olaf Haahr, har solgt sine 43 tankstationer til tyske Mabanaft.

Foto: Claus Fisker. Olaf Haahr, sælger af Haahr Benzin.
Læs mere
Fold sammen

Efter 55 år i benzinbranchen takker Vejles ukronede benzinkonge Olaf Haahr af og sælger sit livsværk. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har han solgt sine 43 tankstationer, der ligger strategisk fordelt nær indkøbscentret landet over, til det tyske selskab Mabanaft.

Overtagelsen finder ifølge en pressemeddelelse fra det tyske selskab sted i løbet af 2. kvartal 2015. Officielt er det datterselskabet OIL! Tankstellen, der overtager Haard Benzin. Overtagelsesprisen er ikke oplyst.

Haahr Benzin fortsætter under sit nuværende mærke med base i Vejle, og den tyske køber overtager hele medarbejderstaben.

»Jeg har haft 55 vanvittigt morsomme år i branchen, hvor jeg har moret mig godt. Men jeg ønsker ikke, at mine børn skal ind i branchen. Jeg har solgt efter samråd med dem,« siger Olaf Haahr til Vejle Amts Folkeblad.

Det er anden gang på 11 år, at Olaf Haahr sælger en kæde af tankstationer. I 2004 solgte han nemlig sin daværende kæde med 27 stationer til Statoil, for så at fortryde igen i 2007 og etablere et ny kæde af miljøvenlige selvbetjente lavpris-stationer.

»Overtagelsen af aktiverne bibringer Mabanaft en strategisk komplementering af selskabets detailaktiviteter og understøtte selskabets generelle europæiske vækststrategi,« skriver Mabanaft i sin pressemeddelelse.

Mabanaft driver i dag OIL! servicestationer i Tyskland, Østrig og Schweiz, som i Ungarn. I Ungarn foregår det dog via et franchise-system. Endvidere driver selskabet stationer under mærkerne »tankpool24« og Tirex i Moldova.

Med Haahr Benzin når Mabanaft op på at drive 660 benzinstationer i Europa.