Vejles benzinkonge efter personlig konkurs: Tvunget til at sælge ud

Olaf Haahr, der siden 1960'erne har været i brændstofbranche, er personlig konkurs og er tvunget til at sælge malerier, legetøj og liebhaverejendomme for millioner.

Olaf Haahr, ejer af Haahr Benzin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Den tidligere benzinrigmand Olaf Haahr er tvunget til at sælge alt efter han tirsdag blev erklæret personlig konkurs ved Skifteretten i Kolding, skriver dagbladet Børsen.

Siden april sidste år har en rekonstruktør udpeget af hans største kreditor, Spar Nord Bank, forsøgt at sælge ud af hans aktiver, der omfatter liebhaverejendomme, kunst og legetøj for millioner.

Men især ejendommene har det ikke kunnet lade sig gøre at sælge i tide, og Olaf Haahr er ikke i tvivl om, at hans aktiver ikke kan indbringe det, de er bogført til, nu hvor den fejlslagne rekonstruktion er endt med, at han er gået personlig konkurs.

»Det skulle være første gang, et brandudsalg giver det ønskede resultat,« siger Olaf Haahr til Børsen og fortsætter:

»Hvis pengene skal bruges til at betale kreditorerne, og der skal være noget til overs til mig selv, er det jo ikke en fordel, hvis alle ved, man er på den.«

Den nu konkursramte, 79-årige benzinkonge, der har været aktiv i brændstofbranchen siden 1960, solgte i 2004 sin første benzinkæde til Statoil.

Efter at have været ude af markedet i nogle år på grund af en konkurrenceklausul i aftalen med Statoil, startede han en ny kæde, som i foråret 2015 var på 43 tankstationer under Haahr-navnet. Den blev solgt til tyske Mabanaft efter store underskud. Siden har der været en rekonstruktion i gang, men nåede ikke i mål og konkursen udsprang af fem kreditorer, som ifølge Olaf Haahr endnu ikke er enige om fordelingen af pengene.

I er forsøget på at undgå konkursen er det siden april sidste år lykkedes at sælge en kunst- og antikvitetssamling samt en legetøjssamling til flere millioner kr.

Endnu har kreditorerne blandt andet pant i hans liebhaverbolig på kanten af Vejle Fjord, Keldsnor Fyr på Langeland, en sommerhusgrund uden for Vejle og en Dodge Commander fra 1943.

Olaf Haahr blev selvstændig som 22-årig, da hans chef hos Århus Kul-Kompagni opfordrede ham til det.

I 1990'erne omfattede Haahr-koncernen flere end 40 tankstationer, et raffinaderi og to tankskibe.