Vejarbejde presser butikker på Nørrebrogade

I nogle forretninger er omsætningen faldet til det halve.

Nørrebrogade skal være cykelfri, men omlægningen går ud over de erhvervsdrivende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Det store vejarbejde på Nørrebrogade går hårdt ud over indtjeningen for de erhvervsdrivende i området. Det fortæller næstformand i Nørrebro Handelsforening Johnny Beyer.

Andre steder i byen er butikkernes indtjening faldet med omkring 15 procent, mens nogle butikker på Nørrebro er faldet med op til 50 procent, oplyser Nørrebros Handelsforening.

"Folk er meget utilfredse med vejarbejdet herude. Omsætningen i de fleste butikker er meget påvirket af det," siger Johnny Beyer. Han forklarer, at mange af de erhvervsdrivende på Nørrebro i forvejen er utilfredse med, at Nørrebrogade skal være bilfri.

Johnny Beyer mener især, at en øget dialog ville hjælpe på utilfredsheden blandt butikkerne på Nørrebro.

"Noget mere dialog ville have hjulpet på frustrationerne blandt de erhvervsdrivende på Nørrebro. Vi kunne godt bruge noget orientering om, hvor lang tid dette vil tage," siger Johnny Beyer, som tidligere selv har haft en Flüggerbutik på Nørrebro.

Hos Københavns Kommune mener man ikke, at dialogen har været for dårlig.

"Vi har haft åbne telefoner under hele forløbet. Og vi har haft en intens dialog med alle involverede undervejs," siger Niels Tørsløv, der er chef for Center for Trafik i Københavns Kommune.

Niels Tørsløv fortæller, at Københavns Kommune ikke må give kompensation for den tabte omsætning. Vejarbejdet har stået på siden september 2010 og ventes afsluttet i næste måned.