Vattenfalls ex-stjernespiller får nyt job hos konsulenthus

Ole Bigum Nielsen, der tidl. var landechef hos Vattenfall i Danmark og stod i spidsen for svenskernes erobringstogt gennem dansk havvind, har fået nyt job hos konsulenthuset K2 Management i Aarhus.

Ole Bigum Nielsen, tidl. direktør for Vattenfall i Danmark og chef for koncernens udbygning af havvindmøller, har fået nyt job i konsulenthuset K2 Management, hvor han starter som driftsdirektør d. 1. december. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Først var det Horns Rev 3, så var det de kystnære vindmøller, og til sidst blev det Kriegers Flak. 1, 2, 3 - så havde Vattenfall gjort rent bord på udbud af havvind i Danmark, og det svenske energiselskab står nu til at blive den absolut største mølleejer i Danmark, når de sammenlagt 1,4 gigawatt vind står færdigbygget i 2022.

Bag det succesrige erobringstogt af havvind stod danske Ole Bigum Nielsen, der særligt blev kendt, da energiminister Lars. Chr. Lilleholt gik op imod de kystnære møller. I sidste ende var der ikke parlamentarisk opbakning til at skrotte møllerne, og dermed trak Ole Bigum Nielsen og Vattenfall sig sejrrigt ud af kampen. Senere kom det rekordlave bud på at opføre Kriegers Flak, men bedst som Vattenfall havde lavet et hattrick på havvind, valgte Ole Bigum Nielsen at opsige sit job hos Vattenfall.

»Efter 12 år har jeg besluttet, at tiden er inde til at fortsætte min karriere uden for Vattenfall. Jeg har arbejdet med mange fantastiske og engagerede kolleger i årenes løb. Nu vil jeg bruge de kommende måneder på at holde fri og til at vurdere, hvad fremtiden rummer af muligheder,« sagde Ole Bigum Nielsen dengang.

Nu har Ole Bigum Nielsen så fået klarhed omkring fremtiden, for han starter d. 1. december som driftsdirektør og direktionsmedlem hos konsulenthuset K2 Management, der er bygget op af en række profiler fra Vestas, NEG Micon, Ørsted og A2Sea.

»Jeg har kendt K2 i alle de år, K2 har eksisteret, og det er en virksomhed, som er kendetegnet ved at arbejde super professionelt. De har altid leveret topkvalitet, når jeg har brugt dem. Derfor var det egentlig nemt og krævede ikke de store overvejelser, da jeg sagde ja.«

K2 Management har blandt andet ydet rådgivning til en række udenlandske havvindparker, så det bliver med andre ord et kendt farvand, som Ole Bigum Nielsen kommer til at bevæge sig i, når jobskiftet går igennem. Ole Bigum Nielsen har haft et ry for rutinemæssigt at arbejde 12 timer i døgnet, så den danske vind-chef glæder sig til at komme igang igen:

»På den ene side har det været rart at have fri og have tid familie, hus og venner, men på den anden side, så glæder jeg mig til at komme tilbage i fuld sving. At gå fra full speed til ikke at lave noget, det er noget af en overgang, så jeg glæder mig rigtig meget til at komme tilbage,« siger han.

Posten som adm. direktør for Vattenfall i Danmark er sidenhen blevet overtaget af Michael Simmelsgaard. Ham lavede Berlingske Business et interview med i oktober, som du kan læse her.