Vattenfall mister dansk profil

Manden bag nogle af de skarpeste bud på havvind i Danmark har besluttet at fortsætte din karriere uden for Vattenfall, der dermed skal finde en ny chef i Danmark til sine tre kommende megaprojekter.

Ole Bigum Nielsen stopper som landechef i Vattenfall. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Ole Bigum Nielsen har været ansigtet udadtil på Vattenfalls genfødsel i Danmark, men nu siger den 51-årige chef for Vattenfall i Danmark stop. Han vil fortsætte sin karriere uden for det svenskejede energiselskab.

»Efter 12 år har jeg besluttet, at tiden er inde til at fortsætte min karriere uden for Vattenfall. Jeg har arbejdet med mange fantastiske og engagerede kolleger i årenes løb. Nu vil jeg bruge de kommende måneder på at holde fri og til at vurdere, hvad fremtiden rummer af muligheder,« siger Ole Bigum Nielsen.

Selvom energisektoren i Danmark først og fremmest tegnes af DONG, har Vattenfall om nogen gjort sig bemærket de senere år ved stort set at støvsuge markedet for havvindprojekter. Først vandt man Horns Rev 3, siden de kystnære vindmølleprojekter og til sidste Kriegers Flak med et meget lavt bud på 37 øre per kilowatttime - en skærende kontrast til Anholt-parkens 104 øre.

Men det var særligt i forbindelse med de kystnære vindmøller, at Ole Bigum Nielsen blev kendt i den bredere erhvervsoffentlighed. Energiminister Lars Chr. Lilleholt foreslog nemlig i forbindelse PSO-opgøret at skrotte de kystnære vindmøller på trods af, at flere udviklere allerede havde skudt millioner i at lave deres bud på projekterne. I sidste ende var der dog ikke politisk flertal for skrotningen, og dermed kunne Vattenfall med sit vinderbud begynde at gøre klar til at bygge parkerne.

Igennem hele perioden var det Ole Bigum Nielsen, der var Vattenfalls ansigt udadtil på kampen med regeringen - en kamp, som han altså til sidst trak sig sejerrigt ud af. Den danske vindmøllemand har været med i stort set alt, hvad Vattenfall har rørt ved inden for havvindmøller, og han får også et godt skudsmål med fra sin chef.

»Ole har været med til at forme Vattenfalls vindforretning igennem de seneste 12 år. Han har været involveret i alle større offshore-aktiviteter, og vi har haft stor gavn af hans kompetencer og engagement. Ole er en meget professionel kollega med stor integritet, og jeg ønsker ham alt det bedste i hans videre karriere,« udtaler Gunnar Groebler, der er chef for vindforretningen hos Vattenfall.

Du kan læse om Vattenfalls indtog, fald og genkomst ved at klikke på linket her.