Vattenfall køber 584 MW-projekt i den tyske del af Nordsøen

Det svenske energiselskab Vattenfall har købt det 584 megawatt (MW) store og endnu uudviklede havvindmølleprojekt Atlantis I i den tyske del af Nordsøen.

Det svenske energiselskab Vattenfall har købt det 584 megawatt (MW) store og endnu uudviklede havvindmølleprojekt Atlantis I i den tyske del af Nordsøen. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Sælger er den tyske udvikler PNE Wind, som ifølge en meddelelse på selskabets hjemmeside har solgt projektet til en "pris for et lavere tocifret millionbeløb i euro".

PNE har klargjort projektet til at kunne deltage i årets første tyske budrunder af havvindmølleprojekter, og det har ifølge udvikleren været afgørende for at få transaktionen med Vattenfall på plads, skriver Recharge News.

Tyskland har planer om at gennemføre en første auktion på 1,55 gigawatt 1. marts 2017 og en anden i samme størrelsesorden senere på året.

Vattenfall har været aktiv på offshoreområdet på det seneste og bestilte blandt andet 406 MW fra MHI Vestas til Horns Rev 3-parken ud for den jyske vestkyst.

Desuden er selskabet i gang med at opføre 288 MW-projektet Sandbank med Siemens-vindmøller i tysk farvand, hvor det allerede driver parken Dan Tysk af tilsvarende størrelse.

Vattenfall har i sin vindforretning planer om at vokse med op til 600 MW årligt og investere op til 5 mia. euro i vedvarende elproduktion over en femårig periode startende fra 2016.