Vattenfall går sammen med to partnere i fransk vindudbud

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Energiselskabet Vattenfall understreger sin satsning på det franske offshore vindmøllemarked ved at indgå et samarbejde om at byde på et fransk udbud af havbaserede vindmøller.

I en meddelelse tirsdag skriver energiselskabet, at det i forbindelse med vindmølleprojektet Eliade i Dunkerque er gået sammen med Caisse des Dépôts et Consignations, et offentligt finansieringsinstitut fra Frankrig, og den tyske vindenergiudvikler WPD, som har en stærk position i Frankrig.

»Frankrig er et meget interessant marked for Vattenfalls vindenergiaktiviteter. Hvis vi kan få fodfæste der, giver det os mulighed for at konsolidere vores position som førende global udvikler af havbaseret vindenergi, og det vil føre os endnu et skridt videre mod at blive fossilfrie inden for en enkelt generation.«

»En stærkere tilstedeværelse på vindmarkedet vil også styrke vores forsyningsvirksomhed i Frankrig,« siger Gunnar Groebler, som hos Vattenfald bærer titel af Senior Vice President og Head of Business Area Wind.

Vattenfall blev efter en prækvalificeringsrunde i maj 2017 udvalgt blandt ti virksomheder til at udvikle vindmølleprojektet på op til 750 megawatt. I sidste ende vil tilbuddene blive bedømt ud fra pris, optimering af vindenergizonen og miljøhensyn, og en vinder ventes offentliggjort i andet halvår af 2018, skriver energiselskabet.

/ritzau/FINANS