Varehuse efter ny planlov: Ingen grænser for ekspansion

Elektronikvarehuset Power og biludstyrshandlen Biltema er klar til at kaste milliard efter nye varehuse oven på ny planlov med færre begrænsninger.

Foto: ERIK REFNER. Power åbner i Herlev
Læs mere
Fold sammen

Den nye planlov, der blev vedtaget torsdag, kommer til at give et solidt puf i ryggen til store varehuse som elektronikvarehuset Power og biludstyrshandlen Biltema.

Med loven fjernes størrelsesbegrænsningen for de såkaldte udvalgsvarehuse som Power og Biltema. Indtil nu har den begrænsning betydet, at varehusene maksimalt må være 2.000 kvadratmeter, med mindre byen har flere end 40.000 indbyggere.

Samtidig gives der frit spil til placering af varehuse, så længe kommunerne nikker ja til planerne.

Den kombination fik ifølge Børsen champagnepropperne til at sprænge hos elektronikhandlen Power, der lige nu har fire varehuse i Danmark, men efter planen skal kæden op på 28 varehuse. Med den nye planlov er ejeren af Power klar til at investere et trecifret millionbeløb, fortæller Power-topchef Jesper Boysen.

»Vi kommer til at banke derudad, for vi har ingen begrænsninger for ekspansion,« siger han til Børsen.

Også hos varehuset Biltema, der sælger ekstraudstyr og reservedele til biler, skaber den nye planlov store ekspansionsplaner, fortæller Karsten Pedersen, adm. direktør i virksomheden til avisen.

Han er nu klar til for alvor at sætte fart under investeringerne i nye varehuse, der, ifølge, direktøren kommer til at løbe op i mellem 500-1.000 millioner kroner.

Flere kommuner er ifølge Børsen interesserede i at få fat i de ekspanderende varehuse.