Var gået på pension: En veteran vender tilbage til ejendomsbranchen

Efter 26 år i Sjælsø gik Jørgen Junker på pension i 2010, men er tilbage i ejendomsbranchen som direktør for nyt ben i projektfirmaet Gefion.

Ejendomsveteranen Jørgen Junker, som netop er begyndt i projektfirmaet Gefion Group, hvor han skal stå for nybyggeri Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke så tit, en 70-årig er vendt tilbage til arbejdsmarkedet, men det har Jørgen Junker netop gjort.

Han gik på pension i 2010 efter en årrække hos den store projektudvikler Sjælsø Gruppen og kom i august retur til ejendomme med titel af COO eller projektudviklingsdirektør i det lille projektselskab Gefion Group.

Firmaet har omdannet en stribe københavnske kontorer til boliger. Nu skal nybyggeri oprettes som et helt nyt forretningsområde med byggeveteranen i spidsen.

»Jeg skal styre nybyggeri og arealudvikling, håndtere budgetter og beslutningsgrundlag og samlet sørge for, at økonomi, salgbarhed og »bygbarhed« går op i en højere enhed. Og så skal jeg opbygge den nødvendige organisation og inden for nogle år finde den person, der kan drive det videre,« siger Jørgen Junker og signalerer dermed, at han næppe runder et kvart århundrede i Gefion – som det ellers blev til i Sjælsø.

Her blev Junker ansat i 1984 – med uddannelse som tømrer og en del år som byggeleder hos flere entreprenører. Han var de sidste ti år medlem af den øverste direktion med ansvar for projektudvikling, byggeri og salg.

Jørgen Junker var blandt andet involveret i byggerier på Islands Brygge og Sluseholmen i Sydhavnen, forvandlingen af Porcelænsfabrikken på Frederiksberg og udviklingen af den tidligere TV-by i Søborg. Børsnoterede Sjælsø bukkede i 2013 under for finanskrisen, men det oplevede Jørgen Junker ikke indefra, for han var gået på pension tre år før.

»Jeg var 65 og rejste rigtig meget, fordi Sjælsø havde aktiviteter i fem lande.«

Som »pensionist« involverede Junker sig i typehusfirmaet Living House sammen med arkitekt Kim Utzon. Han er fortsat medejer, men tager ikke del i den daglige drift.

Sikkerhed med ekstra ben

Nu bliver kræfterne lagt i Gefion Group, som ejendomsmanden Henrik Nissen og advokaten Thomas Færch oprettede i 2013.

»Gefion har haft stor succes med at omdanne især kontorer til boliger, men vil gerne have et ekstra ben. Andre går ind i konverteringer, og det er ikke sikkert, at der bliver ved med at komme så mange kontorer, der kan omdannes,« siger Jørgen Junker, der aldrig bruger efternavnet Petersen.

Lytter til mæglere

Første projekt omfatter 6.000 kvadratmeter – knap en fodboldbane – på Amager Strandvej, tæt ved Øresund metrostation. Her vil Gefion bygge omkring 100 familieboliger på cirka 95 kvadratmeter og med en projektsum på 350 millioner kroner. Lokalplanen skulle gerne være klar næste sommer med indflytning i det sene 2017 eller tidlige 2018.

Et projekt til 1,1 milliard kroner – med omkring 300 boliger og lidt erhverv – er på bedding i en omegnskommune, men flere detaljer bliver ikke oplyst.

Jørgen Junker lægger stor vægt på at samarbejde med arkitekter, ingeniører, entreprenør og især ejendomsmæglere:

»Vi har brug for deres input. De er de eneste, der møder kunderne.«