Vanvittig kursstigning barberet væk efter meddelelse

Kraftige kursstigninger i aktien i Victoria Properties fik mandag selskabet til at udsende en kortfattet meddelelse, og som dagen skred frem forsvandt kursstigning som dug for solen.

- Ledelsen i Victoria Properties vil med denne meddelelse præcisere og tydeliggøre, at der ikke er ændringer i Victoria Properties' økonomiske stilling. Ligeledes er der ikke offentliggjort planer vedrørende den fremtidige strategi i selskabet, skriver selskabet, der også bekræfter, at egenkapitalen således stadig er cirka 0 kr.

Aktiekursen på Victoria Properties var helt oppe i 31 kr. mandag formiddag eller næsten 200 pct. over fredagens slutniveau. Som dagen skred frem - og efter selskabsmeddelelsen - faldt den og var 14.30-tiden nede i 8,10 kr. En time efter var kursen 10,50 kr. - uændret fra fredag.

Siden sidste onsdag er kursen steget fra 4,58 kr. Ved kurs 10,50 kr. har selskabet en markedsværdi på knap 50 mio. kr.

Victoria Properties har, som navnet antyder, været et ejendomsselskab, men virksomheden har ikke længere nogen drift og er egentlig bare en tom børsskal.

30. december solgte Euroinvestor sine aktier til en kreds bestående af selskaberne Scheibye Holding, DG-Byg og Chr. Rovsing, og de nye ejere skabte tilsyneladende en øget interesse for, hvad Victoria Properties fremover skal lave.

Det er endnu ikke kendt, hvad der skal ske med selskabet, men det vil blive offentliggjort i 2017.

- Der vil i starten af det nye år blive meldt en plan ud vedrørende Victoria Properties, oplyste Victoria Properties' direktør, Rasmus Bundgaard, dengang til Ritzau Finans i en mail.