Vanskeligt marked presser Sanistål til nedjustering

Præcis som i regnskabet for første kvartal melder den nordjyske grossist- og stålvirksomhed om pres på indtjeningen, især i Danmark.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sanistål er fortsat udfordret af vanskelige markeder. Præcis som i regnskabet for første kvartal melder den nordjyske grossist- og stålvirksomhed om pres på indtjeningen, især i Danmark. Derfor nedjusteres forventningerne til hele 2014.

I andet kvartal faldt omsætningen en anelse til 1076 mio. kr. mod 1110 mio. kr. i andet kvartal af 2013. Af samme årsag faldt bruttoavancen til 273 mio kr. fra 288 mio. kr., og driftsindtjeningen, EBIT, blev mere end halveret til 9 mio. kr. fra 19 mio. kr.

- Stålmarkedet er hårdt presset, hvilket ligeledes presser indtjeningen i første halvår 2014. Stålpriserne er i halvåret faldet yderligere i forhold til sidste års lave niveau. Markedsprognoserne er usikre, men der er en forventning om en beskeden stigning i stålpriserne i løbet af 2. halvår 2014, skriver Sanistål i regnskabet.

Og mens industrien i Danmark viser tegn på fremgang, er markedet præget af hård konkurrence, skriver Sanistål.

På bundlinjen var der et underskud på 2 mio. kr. mod et plus på 10 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Sanistål nedjusterer i regnskabet forventningerne til hele 2014 i forbindelse og venter nu et resultat af den primære drift (EBIT) på mellem 70 og 100 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et EBIT-resultat på mellem 90 og 120 mio. kr.

I 2013 landede Sanistål et EBIT-resultat på 100 mio. kr. før nedskrivninger.