Valutasmæk til schweizisk DSV-konkurrent

DSV-konkurrenten Panalpina præsterer et bedre resultat fra driften i første kvartal 2015 på trods af valutamodgang, efter Schweiz valgte at droppe fastkurspolitikken.

DSV-konkurrenten Panalpina præsterer et bedre resultat fra driften i første kvartal 2015 på trods af valutamodgang, efter Schweiz valgte at droppe fastkurspolitikken. Fold sammen
Læs mere

Omsætningen er faldet til 1503,4 mio. schweizerfranc fra 1596,5 mio., mens driftsresultatet før skat (EBIT) stiger til 25,3 mio. euro fra 24,5 mio. euro året forinden.

- I årets tre første måneder steg indtjeningen på trods af modvind fra en stærk schweizerfranc og en nedgang i volumenvæksten inden for luftfragt, siger Peter Ulber, Panalpina-CEO, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

- Med et økonomisk miljø, der er dårligere end ventet, og usikkerhed om udviklingen i olieprisen, er markedet vanskeligt at læse, lyder det videre.

Selskabets luftfragtdivision oplevede en volumenvækst på 1 pct., mens søfragtdivisionen voksede 5 pct. år til år. Også logistikdivisionen, der gav underskud i første kvartal 2014, oplevede fremgang og præsterede et driftsresultat på 1,2 mio. schweizerfranc.

Mens driftsresultatet er bedre end sidste år, gemmer der sig en kedelig nyhed til ejerne af Panalpina i en note til regnskabet. Selskabet opbevarer sine likvide midler i euro, og på grund af schweizerfrancens styrkelse betyder det, at transportvirksomhedens kontantbeholdning påvirkes negativt.

Også den venezuelanske bolivar er svækket voldsomt, og i alt koster de negative valutaeffekter Panalpina 53,2 mio. schweizerfranc.

/ritzau/FINANS