Valutamodvind presser NNITs indtjening

It-selskabet NNIT har i årets andet kvartal haft fremgang på toplinjen, mens driften er gået tilbage, hvilket dog skyldes modvind på valutasiden.

Administrerende direktør i NNIT Per Kogut ser optimistisk på selskabets regnskab. PR-foto. Fold sammen
Læs mere

Fremgangen på toplinjen har givet anledning til en mindre præcisering af årets forventninger i opadgående retning, fremgår det af regnskabet for andet kvartal fra Novo-koncernens it-selskab, der kom på børsen i marts.

I andet kvartal har NNIT landet en omsætning på 629,1 mio. kr. mod 582,6 mio. kr. i samme periode et år tidligere.Driftsresultatet (EBIT) er til gengæld gået tilbage til 50,9 mio. kr. fra 53,2 mio. kr. i sidste års andet kvartal, men det skyldes valutamodvinden. NNIT har en del medarbejdere i Kina og på Filippinerne, og da disse landes valutaer er blevet styrket over for kronen, slår det igennem i tallene.

Derudover skriver NNIT, at overskuddet også er presset af styrkelsen af dollar, da selskabet køber en del software og hardware i den amerikanske valuta. Justerer man for valutamodvind havde NNIT en fremgang i indtjeningen på 4,4 pct. i andet kvartal.

Faldet i det rapporterede driftsoverskud har været med til at presse NNIT's nettoresultat, der i andet kvartal dykkede til 35,7 mio. kr. fra 40,9 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Set over årets første seks måneder er resultaterne dog tilfredsstillende, mener administrerende direktør Per Kogut.

- En solid organisk vækst i omsætningen på 8,8 pct. og en overskudsgrad på 10,7 pct. i de første seks måneder af 2015 er meget tilfredsstillende.

- Væksten i omsætningen skyldes i særdeleshed en stigning på 15,9 pct. hos kunder uden for Novo Nordisk, hvilket er i tråd med vores strategi, siger han i en kommentar til halvårsregnskabet.Sammen med regnskabet præciserer NNIT sine forventninger til 2015 og venter nu en omsætningsvækst i faste valutakurser på 6-8 pct., mens der ikke er pillet ved forventningen om at lande en EBIT-margin i faste valutakurser på 11 pct.

Tidligere ventede selskabet en omsætningsvækst i faste valutakurser på 5-8 pct.