Valuta: Comeback til de brexit-ramte

Tirsdag er generelt en genrejsningsdag på de finansielle markeder, og det ses også på valutamarkedet, hvor flere af de valutaer, der havde det svært efter sidste uges overraskende britiske folkeafstemning, kommer igen.

Det gælder primært valutaer med lidt mindre likviditet som den norske krone og den russiske rubel. De fik sammen med pund et gok i nødden fredag og mandag, efter at briterne havde stemt sig ud af EU-samarbejdet, men tirsdag rejser de sig igen sammen med de europæiske aktier.

- Generelt har nogle af de lidt illikvide valutaer en pæn dag tirsdag. I kølvandet af brexit-afstemningen blev alt, der ikke har særlig meget likviditet, bare smidt. Konsolideringen af markedet er helt naturlig. Den vidste vi godt ville komme på et tidspunkt, og det blev så nu. Yen og schweizerfranc, der har klaret sig godt gennem turbulensen, svækkes også lidt, siger Kristian Foged Schmidt, der er seniorvalutaanalytiker hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Ud over en generel vending på markederne kan rublen og den norske krone også være understøttet af en stigende oliepris. Tirsdag eftermiddag koster en tønde Brent-olie 48,33 dollar efter en stigning på 2,5 pct.

En dollar koster tirsdag eftermiddag 8,4624 norske kr. og 64,7131 rubler. Til sammenligning skulle der ved dansk lukketid henholdsvis 8,6059 norske kr. og 65,3952 rubler til at erhverve en dollar.

/ritzau/FINANS