Valgkamp skal have produktionsjob i centrum

Niels B. Christiansen, koncernchef for Danfoss, vil have rød og blå blok til at fokusere på produktionsjob i valgkampen.

Danfoss’ topchef, Niels B. Christiansen, kræver, at politikerne sætter fokus på de uddannelser, der skal bidrage til, at Danmark kan bevare job i produktionsvirksomheder. Foto: Christian Liliendahl Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen og andre centrale danske politikere skal bruge valgkampen til at sætte fokus på, hvordan vi bevarer produktion og produktionsjob i Danmark.

Sådan lyder opfordringen fra koncernchef i Danfoss Niels B. Christiansen, netop som politikerne på Christiansborg er ved at geare op til det kommende folketingsvalg.

Niels B. Christiansen er formand for regeringens Produktionspanel, som til maj skal fremlægge forslag til, hvordan vi kan fastholde Danmark som et produktionsland. Timingen gør, at debatten om produktionsarbejdspladserne bør stå centralt i valg­kampen:

»Når man har nedsat Produktions­panelet, er det, fordi temaet er vigtigt, og fordi det skal på dagsordenen,« lyder det fra Niels B. Christiansen. Han håber og tror, at forslagene fra panelet vil indgå i valg­kampen: »Det vil være godt, hvis spørgsmålet om at udvikle og bevare produktion indgår i valgkampen. Det vil øge sandsynligheden for, at politikerne vil arbejde videre efter valget. Mit håb er, at forslagene vil blive grebet af alle partier, så det ikke bliver en kamp mellem blokkene.«Niels B. Christiansen advarer politikerne mod passivitet. I de næste dage deltager han i årsmødet i World Economic Forum i Davos, hvor der vil være kritisk fokus på den svage vækst i Europa. Koncernchefen fra Danfoss understreger, at der fortsat er brug for reformer.

»De reformer, der bliver vigtige i Europa, handler om at øge arbejdsudbuddet. Vi er nødt til at arbejde enten lidt mere eller lidt længere. Vi må ikke komme i den situation, at blot fordi væksten kommer tilbage til en eller halvanden pct., begynder vi at få pseudo-flaskehalse, der får omkostningsniveauet til at gå i vejret. Sker det, bliver vi de facto et nyt Japan.«