Vækstvirksomheder glemmer medarbejderne

Helhedsstrategi. Danske virksomheder glemmer at vækst skal hele vejen rundt. Det er ikke nok kun at måle på øget omsætning. Kommunikationen med medarbejderne skal også være med, og fokuserer man ikke bredt, kan det føre til medarbejderflugt.

Mange danske vækstvirksomheder har problemer med at fastholde medarbejdere. Ifølge personaleeksperten ombord på Erhvervsbladet.dks Vækstbus, skyldes det, at virksomhederne glemmer at vækst skal ske med et bredt fokus. - Vækst er også en mental tilstand, og selvom omsætningen er det vigtige, så skal en virksomhed i vækst have alle områder med, siger Steen Toftegaard Poulsen. Han præsenterer sig selv som hovedjæger, og han har blandt andet været med til at bygge SAM Headhunting op i Tyskland, hvor han i dag partner.

Lav strategierEn af de måder, man som virksomhed kan skabe sammenhængskraft er nedskrevne strategier.

Steen Toftegaard Poulsen slår fast, at det er vigtigt hele tiden at beskrive, hvad virksomheden har brug for fremadrettet.

- Gode ideer er der nok af, men mange bliver ikke til noget, og det skyldes måske at der mangler en plan, et budget eller kapital, siger Steen Toftegaard Poulsen. Han understreger derfor vigtigheden af, at skrive strategier ned.

- Man skal gøre sig helt klare tanker om, hvad man har brug for i virksomheden. Ofte vil det have noget at gøre med at få de rette mennesker, siger han. Han forklarer at tilførslen af kapital fra for eksempel venturefonde og businessengle ofte afhænger af, at pengemændene kan se, at virksomheden har et team, der kan klare de udfordringer, der kommer.

- Derfor er det så enormt vigtigt, at man sørger for hurtigt at få fat i en eller to nøglemedarbejdere. Udover at tiltrække investorer, kan det også være med til at gøre virksomheden mere attraktiv for nye jobkandidater, siger han

Del din videnSom det sidste gode råd til virksomheder, der vækster, men har svært ved at kontrollere stigningen, opfordrer Steen Toftegaard Poulsen til at bruge netværk med ligestillede. Såkaldte erfa-grupper. - Vær ikke bange for, at dele din viden med andre mennesker. Det skaber løsningsmodeller, som man ikke selv havde tænkt på, siger Steen Toftegaard Poulsen Det kan være andre i samme situation, eller det kan være ekstern rådgivning, og det behøver ikke være svært, at finde frem til. - Erhvervsrådene i kommunerne har løbende en række netværk, hvor alle er velkomne, og samtidig er væksthuset på vej med tre videndelings-netværk, hvor der eksklusivt er adgang for vækstvirksomheder. forklarer Oluf C. Lund fra Væksthus Midtjylland.