Vækstvinder holder fly på vingerne

Vestergaard Company i Roskilde producerer udstyr til afisning af fly, der overgår konkurrenternes.

Foto: Vestergaard Company

Vestergaard Company i Roskilde skaber vækst ved at sidde på førsteklasse, når på det gælder flyteknologi og med overskud til at skabe målbare resultater i nedbringelsen af CO2. Sådan lød juryens begrundelse, da Stefen Vestergaard onsdag aften blev hædret som »Entrepreneur of the Year« på Sjælland.

»Vestergaard er leveringsdygtig i præcis det, der bliver efterspurgt fra samfundets side. Deres teknologi og produkter til afisning af fly er af så høj kvalitet i forhold til de internationale konkurrenters, at de nærmest har elimineret pris som et konkurrenceparameter. Og så går de endda forrest for miljøet. Det er en ægte entreprenørvirksomhed, der bør tjene som inspiration for mange andre,« siger Carsten Collin, direktør i EY Entrepreneur Of The Year, da han motiverede prisen.

180 virksomheder med i opløbet

Stefan Vestergaard er anden generation i virksomheden, som han satte sig i cockpittet for i 1996 efter faderen, der stiftede den i 1961. Oprindeligt leverede Vestergaard Company hydrauliske produkter til byggebranchen, men i forbindelse med byggekrisen i 1970erne øgede virksomheden omsætningen til luftfartsindustrien og er i dag verdensførende inden for produktion af udstyr til servicering af fly og afisning, mens de står på landjorden.

Ved festlighederne i EY Tower i Søborg var der også plads til at hylde de fire andre nominerede vækstvirksomheder: Medikovirksomheden Growth House Holding A/S, Titan Containers A/S, IT-service-leverandøren Inspari A/S og Mountain Top Industries A/S, der udvikler tilbehør til pickup-trucks.

I Region Sjælland var hele 180 virksomheder var med i opløbet.

» De sjællandske virksomheder er kommet godt tilbage med en stigning i produktiviteten i de sidste par år,« siger chefkonslent Ulla Brandt fra Dansk Erhverv, der er medarrangør af konkurrencen.