Vækstvinder fra Kolding ruller derudad

EY Entrepreneur of the Year-konkurrencen er nået til det sydlige Jylland, hvor det i år er en rullende vækstvirksomhed, der løber med opmærksomheden.

Set fra venstre:1. Henrik Holst Elstrøm (erhvervskundedirektør i Vækstfonden – jurymedlem)2. (Vinder) Michael Hjort, NTG Continent Fold sammen
Læs mere

Transportvirksomheden NTG Continent A/S er blevet kåret som vinder af vækstdysten EY Entrepreneur of the Year regionen Syd- og Sønderjylland.

Torsdag aften blev vindervirksomheden præsenteret til den regionale kåring, der fandt sted på Munkebjerg Hotel i Vejle. Her pointerede den ansvarlige for konkurrencens Syd- og Sønderjyske region, EY-partner Lars Tylvad Andersen, at den transportbranche, som NTG Continent A/S befinder sig i, er hård at begå sig i.

Deltagervirksomhederne skal kunne dokumentere mindst 15 procent vækst på enten bruttoavance eller omsætning. Derfor fremhæver han, at det er opsigtsvækkende, at Kolding-virksomheden kan levere stærk vækst i en så konkurrencepræget sektor. Og det mener han, er værd at tage hatten af for.»Hvis man skal lykkes i transportbranchen, skal man styre benhårdt og drive en effektiv forretning,« lyder det fra  Lars Tylvad Andersen i en skriftlig kommentar.
NTG Continent er en del af koncernen Nordic Transport Group, som blev stiftet i 2011 af erhvervsmanden Jørgen Hansen. Koncernen er nu centrum for 30 virksomheder og nærmer sig samlet 600 ansatte i flere lande.

På trods af den store spredning og en heftig vækst, så noterer konkurrenceansvarlige Lars Tylvad Andersen sig, at vindervirksomheden er et eksempel på, at man godt kan opretholde medarbejderengagementet i vækstfaser.» Det er ikke topstyring og topledelse, der er i høj kurs hos NTG Continent – det er er tværtimod selvstændighed og selvledelse. Her har en model med delejerskab rusket op i traditioner i branchen og skabt en anderledes, succesfuld kultur med stort engagement,« siger han.

Hvert år kårer EY Danmarks bedste vækstskabere, og i år viser revisionshusets opgørelser, at et stigende antal virksomheder klarer adgangskravet til konkurrencen – også Syd- og Sønderjylland. Stigningen dog er begrænset i år, når man sammenligner med landsgennemsnittet, der lyder på 21 procent. I alt har 178 Syd- og Sønderjyske virksomheder klaret de skrappe krav til konkurrencen, hvilket er fem procent flere end sidste år.

Lars Tylvad Andersen mener, den generelle tendens med, at virksomhederne bliver bedre til at se på markeder uden for Danmarks grænser, begynder at gøre sig gældende.»Fremgangen er bl.a. drevet af virksomheder, der lykkes med en større internationalisering. Årets vinder i regionen er med kontorer i 11 lande et godt eksempel, og NTG er ikke færdige med landeekspansionen,« siger han og tilføjer:

»Samtidig har de formået at få de rigtige med, som kan drive forretningen – hvad enten det er gennem opkøb eller rekruttering.«
I næste uge fortsætter kåringerne af de regionale vindere i EY Entrepreneur of the Year-dysten. Følg med for seneste nyt på Business.dk.