Vækstraket med høje ambitioner

It-specialisterne hos Nine har de seneste fem år præsteret en årlig vækst på mellem 40 og 77 procent. Stærke og ambitiøse medarbejdere er nøglen, siger en af stifterne, der kun hyrer folk med fem års erfaring.

»Saftevandet må aldrig blive tyndere, når vi rekrutterer. Vi må for alt i verden ikke sænke ambitionsniveauet,« siger Jacob Strange (t.v.), der her ses sammen med de to andre stiftere af Nine, Finn Peder Hove (i midten) Christian Hoffmann (t.h.). Virksomheden vil derfor hellere vente med at ansætte, til de har fundet den helt rette person. Foto: Sara Gangsted Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos Nine gælder det om at holde fanen højt. Virksomheden har de seneste fem år ekspanderet kraftigt, og den største udfordring er i den forbindelse at sørge for at holde kvalitetsniveauet oppe – ikke mindst for at kunne blive ved med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

»I virkeligheden er vi lidt for nørdede til at være her,« siger en af Nines tre direktører Jacob Strange, da han slår mødelokalets dobbelte fløjdøre op.

Stukken og de meterhøje træpaneler indrammer fire koboltblå vægge, der strækker sig knap fem meter mod loftet. Midt i lokalet står et otte meter langt mødebord, og udsigten afslører beliggenheden ved siden af Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv.

Jacob Strange forklarer, at lokalerne har stor betydning for virksomhedens selvforståelse. Det en måde at differentiere sig fra de konkurrerende konsulentvirksomheder på.

»Det er knap så kønsløst som domicilerne i Ballerup, og lokalerne giver alle en følelse af at være højt profileret,« siger han og forklarer, at det alt sammen er en del af strategien om at gøre virksomheden så attraktiv som muligt for de ombejlede medarbejdere. For en virksomhed er aldrig bedre end sine ansatte.

Alle kan lide at være en del af en succes

Nine er en IT-konsulentvirksomhed, der tilbyder selvbetjeningsløsninger til en række offentlige og finansielle aktører. Blandt andet har virksomheden lavet en løsning til Erhvervsstyrelsen, der håndterer oprettelse og sagsbehandling af små og mellemstore selskaber. Virksomhederne registrerer sig selv på nettet, og sagsbehandlingen er automatiseret.

Det betyder, at systemet i dette tilfælde skal kunne håndtere hele selskabslovgivningen, forklarer Jacob Strange og demonstrerer omfanget ved at sprede tommel- og pegefinger.

Siden virksomhedens oprettelse i 2007 har Nine serviceret finansielle virksomheder som Nordea Pension, Forca, Skandia samt en række offentlige myndigheder som Erhvervsstyrelsen, Energistyrelsen og Region Hovedstaden. I sidste uge vandt virksomheden desuden et udbud fra Skat.

Det har ført til en kraftig vækst, og Nine kan fremvise et årsregnskab med en omsætning på 118,5 millioner kroner og en indtjening på 23,5 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på henholdsvis 41 og 69 procent i forhold til året før.

Jacob Strange forklarer virksomhedens succes med en benhård prioritering, særligt når det kommer til at rekruttere nye medarbejdere. I løbet af det seneste år er der kommet 20 nye it-specialister til virksomheden. Og de er nøje udvalgt.

»Saftevandet må aldrig blive tyndere, når vi rekrutterer. Vi må for alt i verden ikke sænke ambitionsniveauet,« siger Jacob Strange og forklarer, at Nine hellere vil vente med at ansætte, til de har fundet den helt rette person.

I en tid, hvor der er rift om IT-specialister, er det lettere sagt end gjort. Ikke mindst når Nine kun går efter konsulenter, der både har tekniske kompetencer, en grundig faglig forståelse for virksomhedens klienter og skal være flydende i dansk skrift og tale. Og så skal de mindst have fem års erfaring.

Den udfordring har Nine håndteret ved at udråbe sig selv som en eliteenhed, forklarer Jacob Strange og referer til de ansatte som jægersoldater.

»For at kunne tiltrække de rette folk er det afgørende, at vi kan præsentere et skarpt team. Det er altid tillokkende at være en del af en succes, og dygtige mennesker tiltrækker dygtige mennesker. De trives blandt ligesindede,« siger Jacob Strange, og lægger ikke skjul på, at hvis talenterne fandtes, havde virksomheden været endnu større.

Udlicitering af administration

Fokus på erfarne konsulenter er en vigtig detalje. Det betyder ifølge Jacob Strange, at organisationen ikke er så ledelseskrævende, hvilket passer godt ind i de tre direktørers ambition om, at have så stram en struktur som mulig. Alle funktioner som økonomi, HR og marketing er således udliciteret til eksterne virksomheder, og Nines egen medarbejderstab på knap 80 personer består primært af konsulenter.

»Så snart man ansætter en økonomi-ansvarlig, hører der også en assistent med. Pludselig griber det om sig og drukner i administration,« siger Jacob Strange.

De tre direktører har mødt hinanden i konsulenthuset Capgemini, men valgte at starte deres eget, netop fordi de »blev trætte af at se de gode resultater forsvinde i administration.« Erfaringen kan også mærkes på arbejdsmiljøet.

»Vi har nok alle været dér, hvor vi arbejdede 15 timer i døgnet, men mange af os har stiftet familie. Det kræver tid og nærvær og skaber også et andet arbejdsmiljø – og så er vi mere nørdet end de fleste andre i vores type kontorer,« siger Jacob Strange.

Pointen bekræftes i receptionen, hvor de to øvrige direktører Christian Hoffmann og Finn Peder Hove småsnakker om Nines udnævnelse som gazelle-virksomhed i Børsen. I den anledning har de forsøgt at printe en gazelle-figur på virksomhedens nye 3D-printer.

»Benene blev gode nok, men resten ligner overhovedet ikke en gazelle,« siger Christian Hoffmann, og man mærker tydeligt dynamikken mellem de tre.